Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Otroci z močno voljo

Kako v miru živeti z njimi in s sabo
Smilla Lynggaard
Otroci z močno voljo
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Inštitut za sodobno družino Manami
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-92870-4-0
Naslov izvirnika Slut fred med dit viljestærke barn
Prevod Irena Aurin, Ivana Gradišnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
128 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Življenje z otrokom z močno voljo ni vedno preprosto. Takšni otroci so avtonomni, mislijo s svojo glavo, so energični, odločni, radovedni, ustvarjalni – pa še marsikaj drugega, kar se ne rima z »zlahka«. Nemara se že leta sprašujete, »kaj delam narobe, da pri nas vlada večna vojna – in zakaj se moram pogajati o vsaki malenkosti«, ker v vaši družini vlada nenehen boj, in »zakaj se je treba o vsem pogajati«. Mogoče ste celo doumeli, da vaš triletnik besnenja ne namerava kar obesiti na klin in da ga morda nikoli ne bo.

Ta knjiga vam bo pomagala ustvariti družinsko življenje, ki bo upoštevalo potrebe staršev in otrok, ne da bi bilo zaradi tega treba opustiti tisto, kar je v družini najpomembnejše. Namenjena je staršem otrok, starih od treh do dvanajst let. To je dokaj velik razpon. Razlog je preprost: v resnici ne gre toliko za otroka kot pa za vas. V knjigi se osredotočam na to, kako lahko vi kot mama oziroma oče, pa tudi kot osebnost spremenite svoje ustaljene nazore in se bolje zaveste, kaj je v vaši družini pravzaprav mogoče. V tem smislu bo roditelj tri leta starega otroka z močno voljo imel prav toliko od knjige kot mama oziroma oče dvanajstletnika.

Recenzija Bukla

Danska družinska svetovalka je v priročnem vodniku nanizala cel kup uporabnih nasvetov za vzgojo otrok, ki so »energični, odločni, avtonomni, trmasti, uporniški, zahtevni, radovedni, ustvarjalni, naporni ali neuklonljivi«, na kratko pač taki »z močno voljo«, in zaradi katerih se sami sebi pogosto zdimo slabi starši. Namenjena je staršem otrok, starih od tri do dvanajst let, ki v svojih družinah vsak dan bijejo novo bitko, in jim svetuje »trifazno« ukrepanje. Najprej priporoča »sprijaznjenje« in sprejetje, da je vaš otrok pač drugačen, nato »spoznavanje« družinske temperature, da bi lahko uzrli nove plati svojega otroka, in v zadnjem delu še »spremembo« ustaljenih vzorcev, postavitev mej in vrednot, ki so za vas pomembne in bi se jih radi držali. Čeprav za vsako družino veljajo drugačne vrednote, se vam bodo nekateri »biseri« zdeli presenetljivo domači in posebej označene praktične vaje vam bodo iz »nekdanjih bojišč« pomagale ustvariti prostor za ljubeče sobivanje vseh družinskih članov. V predgovoru so zapisane modre besede avtoričinega poklicnega kolega Jesperja Juula, ki pravi, da je s takimi otroki »zelo težko manipulirati in prav zato nam tudi nenehno ponujajo priložnost za samorazmislek«.

Renate Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...