Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Povežimo se s svojim otrokom

15 srčnih projektov od trebuščka do dojenčka in naprej
Povežimo se s svojim otrokom
23,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-241-867-0
Fotografije David Česnik, Anita Česnik Mažgon
Urejanje Aleksandra Kocmut, Renata Vrčkovnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 21,5 cm
510 g
120 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Založnik o knjigi

Nosečnost, pričakovanje dojenčka, nato porod, spoznavanje bitjeca, tisti poseben občutek novotkanih vezi … Dandanes radi vse to temeljito fotografiramo, morda posnamemo, izpolnimo kakšen »otroški dnevnik«; a v vsem svežem razburjenju, ki nas spremlja vse od trenutka, ko izvemo, da bomo dobili otroka, in doseže vrhunec ob njegovem rojstvu, včasih pozabimo ohraniti kakšen dragocen spomin, predmet, melodijo, morda celo vonj.
Knjiga Povežimo se s svojim otrokom ni le »dnevnik novorojenčka«, kakršne že poznamo. Maša Strobl je pripravila mnogo več kot to: knjiga je vodnik po skrinji zakladov, ki jo boste izdelali in (na)polnili sami. Predstavlja domiselne, ljubke in ne drage načine, kako ujeti v »časovni nabiralnik« posebne trenutke življenja, uporabne za vse življenje. Tako opiše na primer kozarec spominov, tablo vizij, izdelovanje darila za prihajajočega dojenčka, svetuje, kako izbrati ime, katere dogodke podrobneje zabeležiti in podobno, hkrati pa na kratko oriše pomen in dragocenost tovrstnega ustvarjanja spominov, in najpomembnejša pri tem je spletanje vezi med nami, ki smo že »tu«, in bitjecem, ki se nam bo kmalu pridružilo. Besedila so dopolnjena s prisrčnimi fotografijami Anite Česnik Mažgon.

To je knjiga »v nastajanju«. Dokončali jo boste vi in vaši najbližji – in s tem napravili iz nje unikat. Prostora za vaše zapiske je dovolj, pa tudi vaše fotografije bodo v njej našle svoje mesto. Hkrati je to knjiga, ki je ne boste pospravili na knjižno polico in pozabili nanjo; ne le zaradi dopolnjevanja z besedilom, fotografijami, risbicami, temveč tudi zato, ker bo vaš novorojenček, kot bi mignil, star pet, šest let, in če ne prej, vas bo takrat povprašal: »Mamica, kako je bilo, ko sem bil še dojenček?«
Tedaj mu boste ob tej knjigi odprli skrinjo zakladov. In to se bo zgodilo še večkrat; ob njej pa ne boste sedeli le s svojim otrokom, temveč tudi s svojimi vnuki, morda pravnuki, ki se bodo hihitali takrat že »staromodnim« oblačilom in igračam, ki jih je imel/-a njihov očka, dedek, pradedek oziroma mama, babica, prababica. Knjiga, ki bo spremljala več generacij vaše družine!

Recenzija Bukla

Blogerka, poslovna ženska, programerka in mamica treh otrok je na podlagi svojih izkušenj sestavila zanimivo knjižico s prikupnimi namigi in navodili za ustvarjalno beleženje otrokovega razvoja od nosečnosti do petega leta starosti. Petnajst projektov, namenjenih krepitvi povezanosti med mamico in otrokom, vsebuje navodila za oblikovanje različnih praktičnih predmetov, kot je kozarec spominov, v katerega shranimo sliko ultrazvoka, fotografijo trebuščka in druge spominke, ter lično oblikovan delovni zvezek s prostorom za lepljenje otrokovih fotografij in zapisovanje pomembnih podatkov iz njegovih prvih let. Ob pridnem izpolnjevanju bo iz priročnika sčasoma nastala lična spominska knjiga, ki jo bosta tako mamica kot tudi malček ali malčica v prihodnosti z veseljem še mnogokrat vzela v roke. Za dodatno mero pozitivne energije poleg vsebine poskrbi privlačna oblika, katere pika na i so fotografije še ene mamice treh navihančkov Anite Česnik Mažgon.

Ajda Janovsky, Bukla 107-108

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...