Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pratika 2020

Pratika 2020
6,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2019
ISBN 978-3-7086-1068-9
Urejanje Adrian Kert

Tehnične lastnosti
mehka vezava
14 x 10 cm
160 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
družina, vzgoja in izobraževanje

Založnik o knjigi

Pratika, je tradicionalno branje za vsak žep in za vse okuse. Tudi letošnja ponuja poleg koledarskega dela panoramo raznolikega branja iz sveta kulture, duhovnosti, vere, družbe, literature, jezika, pomembnih dogodkov in obletnic v preteklem letu, zgodovine, pogleda k sosedom, zdravja - vse to začinjeno z zgodbami in fotografskimi utrinki.

Recenzija Bukla

Pri Pratiki je že vse tako utečeno, da skoraj ni česa spreminjati. Bo pa novi urednik Adrian Kert, naslednik legendarnega Franca Katnigga, gotovo znal dodati še kakšno svežo sapo. Uporabnik priročne Pratike bo še pred koledarskim delom našel pregled praznikov in nebesnih mrkov, Herschlov vremenski ključ in druge koristne podatke. Izbor kratkočasnega branja v nadaljevanju je pester: prve strani so namenjene Mohorjevi in Mohorjanom, nekaj naslednjih pa Vodnikovi in drugim pratikam, tudi Mohorjevi, pa skočidolskim panjem, koroškemu prispevku slovenskemu čebelarstvu in spominskemu obeležju Antonu Janši na Dunaju. Poklonu pokojnemu Andreju Capudru in jubilantu župniku Stanku Trapu sledi še nekaj zgodovine, utrinki iz pisanja Draga Štoke, misli o veljavi in ogroženosti slovenščine, o Triglavu in pogledu mladih na vojno in mir. Pogled v svet odpirajo Ilija Trojanow, nagrajenec Vilenice, in predstavitve evropskih zavetnikov in zavetnic, posebej zeliščarice Kunigunde. Dva prispevka govorita o vedenju pračloveka oziroma o počlovečenju družbe, praktične nasvete daje zapis o krompirju na balkonu, sledijo zanimivosti iz narave, med drugim o volku, in skrb za zdravje, predvsem za vid. Na koncu so še spodbude za branje, urjenje možganov in zdrav smeh.

Iztok Ilich, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...