Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prebujena družina

Revolucija v starševstvu
Shefali Tsabary
Prebujena družina
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3605-0
Naslov izvirnika The awakened family
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Petra Anžlovar
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
330 g
371 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

O knjigi

Prebudimo se, ko se zavemo, kdo smo v resnici. Ob tem zavedanju spoznamo, kako osvobajajoče je, če smo pristni – resnični, namesto takšni, kot bi morali biti, ali takšni, kot hočejo drugi. Ko se povežemo s svojim neodvisnim duhom, postane ustvarjanje prostora, v katerem se lahko naši otroci povežejo s svojim duhom, ključna starševska naloga.
Vsi smo sposobni vzgojiti otroke, ki so odporni in povezani s svojimi čustvi. Vendar številnim med nami ne uspeva, ker smo zaslepljeni od sodobnih, napačnih predstav o vzgoji in nas ovirajo naše notranje omejitve. V Prebujeni družini avtorica ponuja predloge za negovanje odnosa z otroki, da bodo ti vzcveteli in v popolnosti razvili svoje sposobnosti; še več, ponuja načrt, kako se lahko preobrazite vi in postanete mirnejši, sočutnejši ter modrejši.Prebujena družina vas bo popeljala prek strahov in utvar o vzgoji ter vam pomagala, da postanete starši, kakršni si želite biti: polno prisotni in ozaveščeni. Opremila vas bo s koristnimi in priročnimi strategijami, ki so podane prek resničnih primerov iz avtoričine terapevtske prakse.
Korenit preobrazbeni načrt za starše, kako vzgojiti najboljše in najpristnejše otroke, ki ga je napisala najbolje prodajana avtorica New York Timesa, priznana klinična psihologinja in terapevtka dr. Shefali Tsabary.

Recenzija Bukla

O tem, da moramo biti v odnosih z otroki, partnerjem in družino pristni, resnični in ne taki, kot hočejo drugi, je bilo zapisanih in izrečenih že mnogo besed. Zakaj je torej še vedno tako težko vzgojiti otroke, ki so odporni in povezani s svojimi čustvi? Ali nas pri tem ovirajo kake notranje omejitve ali smo zaslepljeni z napačnimi predstavami o vzgoji? O tem razmišlja avtorica, priznana klinična psihologinja in terapevtka, dr. Shefali Tsabary, ki v tem obsežnem, a preglednem priročniku najprej podre nekaj vzgojnih in starševskih mitov, potem pa začne starše učiti razumevanja svojih odzivov na otroška dejanja in odkrivanja družinskih čustvenih vzorcev. Sledijo preobrazbene vzgojne veščine, kajti ni res, da se dobri starši že rodijo, vzgoje za prebujeno družino se je treba naučiti. Tsabaryjeva na podlagi resničnih primerov ponudi številne praktične nasvete, kako kaos spremeniti v umirjenost in sprejeti nesoglasja, kako od vmešavanja in čustvenih pasti preiti k samostojnosti, od obsojanja k empatiji in od discipline k jasnim in razsvetljenim mejam. S sklepnimi dnevnimi opomniki pa še enkrat na kratko povzame, kako pomembno je spoštovati bistvo, odpreti srce, ustvariti povezanost, biti prisoten, izražati svoja čustva, ne obsojati, sprejemati nepopolnost, odpuščati, ustvarjati spomine, aktivirati svoj notranji glas ... da bi postali mirnejši, sočutnejši in modrejši starši.

Renate Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...