Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rad bi vedel več... o ajdi

Vida Škrabanja
Rad bi vedel več... o ajdi
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Arte4
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93633-0-0
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Lázsló Balla

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 20,5 cm
540 g
73 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kmetijstvo
družina, vzgoja in izobraževanje
otroško in mladinsko

Založnik o knjigi

“Avtorica je objavila številne znanstvene razprave o vplivu ajde in drugih prehransko pomembnih rastlin na zdravje in preprečevanje bolezni v uglednih svetovnih znanstvenih revijah. Tokrat je nivo teh znanj prilagodila mlajšim. Dobili smo prijazno ilustrirano knjigo, ki ne govori le o prijateljstvu med dvema dečkoma, temveč na enostaven način predstavi vsestransko uporabnost ajde in spregovori tudi o presnovni motnji – celiakiji. Tako knjiga ni zanimiva le za otroke, ampak tudi za starše, saj jih spodbuja k potrpežljivemu skupnemu raziskovanju.” (Akademik prof.dr. Ivan Kreft , Univerza v Ljubljani – Slovenija)

Recenzija Bukla

Vida Škrabanja je doktorica znanosti na področju živilstva in avtorica mnogih člankov na temo prehrane, ki so bili objavljeni tudi v svetovnih revijah. V želji, da bi to temo naredila čim bolj razumljivo širšemu krogu bralcev in jo približala tudi mlajšim, je pripravila delo Rad bi vedel več ... o ajdi. Gre za pripoved o dečku Eriku in njegovem novem sošolcu Dominiku, ki ima celiakijo. Erik se želi z dečkom spoprijateljiti in zato se odloči, da bo o ajdi izvedel vse, kar se le da, za pomoč pa prosi tudi svojo družino. Pripoved je avtorica zasnovala izjemno zabavno, tako da bo zgodba poleg najmlajših nedvomno nasmejala tudi njihove starše. Ob užitka polnem branju pa se marsičesa tudi naučimo – o celiakiji, ajdi in mnogih načinih, kako jo lahko uporabimo. Utrdimo lahko tudi svoje znanje tujih jezikov, saj je celotna zgodba napisana v štirih jezikih: slovenščini, angleščini, nemščini in italijanščini. Na svoj račun pa pridemo tudi vsi, ki se kdaj radi s čim posladkamo – v knjigi se namreč skriva izvrsten recept za ajdove piškote!

Neža Poznič, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...