Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Trajnost in univerza

Možnosti, retorika, resničnost
Anton Mlinar
Trajnost in univerza
21,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Univerza na Primorskem, Univerzitetna založba Annales
Zbirka Knjižnica Annales Majora
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6732-28-4

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
298 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Založnik o knjigi

Avtor v pričujočem delu izpostavlja trajnost kritični refleksiji. Izpostavlja dejstvo, da so prvenstveni inhibitorji trajnosti v izobraževanju ljudje, ki jim je zaradi akademskega ljubosumja, pomanjkanja znanja ali neprilagojenosti institucij premalo mar, da bi pomagali študentom ustvariti njihov lastni pogled na svet.
Avtor tudi ugotavlja, da v sferi izobraževanja manjka kulturni koncept nekaterih panog (znanosti), kar vpliva na relevantnost njenih raziskovalnih rezultatov. Avtor izpostavlja tudi družbeni pomen znanja in koncept refleksivne družbe kot najpomembnejši vidik študije, s čimer kaže na potencialne možne premike v pojmovanju družbene inovativnosti, demokratizacije in zlasti konceptualnih sprememb v pojmovanju etike. Znanstveno vrednost rezultatov raziskave, ki je bila opravljena leta 2009 na slovenskih univerzah, je treba gledati v kontekstu refleksivne družbe.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...