Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Umirjena družina

Sedem sestavin za preprosto življenje z otroki
Julia Dibbern, Nicola Schmidt
Umirjena družina
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Didakta
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-261-520-8
Naslov izvirnika Slow family
Podnaslov izvirnika Sieben Zutaten für ein einfaches Leben mit Kindern
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Neža Ana Rojko
Urejanje Martin Uranič

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
23 x 15 cm
440 g
174 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sedem sestavin za preprosto življenje z otroki. Knjiga opisuje posamezne sestavine, s katerimi boste lahko sami korak za korakom izstopili iz stresa in naglice ter po načinu umirjene družine skupaj s svojimi otroki zaživeli pristneje, pozorneje ter predvsem mirneje.

Hitro še obesiti perilo, medtem ko si najstarejši - upajmo - že obuva čevlje. Prepozno bova prišla k telovadbi. Nič ne pomaga, perilo je treba obesiti, da bo zgodaj zjutraj na voljo, in ... »Ali ga je že kdo drug? Zakaj moram to vedno storiti jaz?« Hopla, še vrečo s smetmi nataknem na zapestje in hitro pogledam, ali je štedilnik izklopljen ...

Ste se tudi sami znašli v začaranem krogu nenehnega hitenja, izčrpanosti in stresa, medtem ko v diru krmarite med zahtevami vašega poklica in družine? Se vam dozdeva, da vaše življenje v mešanici sodobnega hitenja in skrbi za lastne otroke vse prepogosto teče mimo vas? Si želite mirnejšega življenja, ne da bi pri tem morali žrtvovati nekaj, česar sami ne bi želeli?

Knjiga ne ponuja nikakršnih končnih receptov, saj so ti vselej odvisni od individualnih potreb vsake družine, temveč posamezne sestavine, s katerimi boste lahko sami korak za korakom preobrnili svoje življenje in po načinu umirjene družine skupaj s svojimi otroki zaživeli pristneje, pozorneje ter predvsem mirneje.

Recenzija Bukla

Ali sploh obstaja kaj takega, kot je »umirjena družina«, je na glas vprašala kolegica, ko smo v uredništvu pregledovali knjige za predstavitev. Le kdo si ne bi želel spoznati sedem »čarobnih« sestavin za preprosto življenje z otroki, kot je podnaslov te knjige? Res je, vsi starši si želimo občasno izpreči in izstopiti iz začaranega kroga nenehnega hitenja, organizacije in usklajevanja poklicnih, družinskih in individualnih potreb. Seveda ne obstaja enoten recept, ker so dinamike in interesi različnih družin drugačni, obstajajo pa osnovni elementi in dodatki, ki jih lahko vsak premeša po svojem okusu. To so ljubezen, narava, pozornost, ljudje, viri, znanje in čarobnost. Iz njih lahko vsak dan brez pritiska sestavimo svoje družinsko življenje, ki nikoli ne bo popolno niti idealno, bo pa tako, kot zmoremo, in skladno z našimi interesi.

Renate Rugelj, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...