Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Znanost o vzgoji

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom
Margot Sunderland
Znanost o vzgoji
34,99 € 34,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,05 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Didakta
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-261-461-4
Naslov izvirnika The science of parenting
Podnaslov izvirnika Practical guidance on sleep, crying, play and building emotional wellbeing for life
Leto izdaje izvirnika 2006
Prevod Slavica Jesenovec Petrović, Borut Petrović Jesenovec
Urejanje Darija Volf Hribar
Strokovni pregled Tina Bregant

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 19 cm
970 g
304 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

O ljubezni, vzgoji in igri z vašim otrokom. Strastno, a objektivno napisan prvi vzgojni priročnik, ki ne pripoveduje o tem, kakšna je najboljša vzgoja, ampak to utemeljuje z znanstvenimi dejstvi.

V tem odličnem priročniku o vzgoji otrok je opisano, da je od kakovosti nege otroka odvisno njegovo mentalno zdravje za vse življenje. Otroci, katerih čustva in občutki, celo njihovi izbruhi jeze, so razumljeni in upoštevani, bodo v življenju zadovoljnejši od tistih, ki so se morali zgodnjim strastem odpovedati. Margot Sunderland se opira na trdne dokaze najnovejših raziskav o vplivu vzgoje na razvoj otrokovih možganov, črpa pa tudi iz izkušenj, ki si jih je nabrala pri delu z družinami.

Na izredno poljuden način pojasnjuje znanstvena dognanja, pri tem pa ima ves čas pred očmi vsakodnevne tegobe, s katerimi se morajo spopadati starši in otroci. Njen uravnotežen pristop upošteva, kaj si starši zares želijo za svoje otroke - pomaga jim vzgojiti odgovorne, samozavestne posameznike, ki znajo uživati v zadovoljujočih odnosih zdaj in vse življenje.

Če ste se naveličali vzgojnih gurujev, ki vam govorijo, kaj morate početi, ne da bi vam pojasnili, zakaj, je knjiga Znanost o vzgoji kot nalašč za vas, saj je plod avtoričinih temeljitih raziskav na področju nevroznanosti o komunikaciji med starši in otrokom. Do ugotovitev se je dokopala na podlagi preučevanja več kot 800 študij, ki so jih opravili po vsem svetu.

»Odkritje, da imamo starši tako neposreden vpliv na razvoj povezav v otrokovih možganih in na dolgoročno kemično ravnovesje v njih, nas navdaja z navdušenjem in hkrati z grozo.«

MARGOT SUNDERLAND je direktorica Oddelka za vzgojo in usposabljanje v Centru za mentalno zdravje otrok v Londonu. Je otroška psihoterapevtka, ki že 20 let dela z otroki in starši. Na podiplomski šoli predava otroško psihoterapijo in čustveno pismenost za otroke. Je tudi avtorica več kot 20 knjig o mentalnem zdravju otrok. Leta 2002 je za eno od svojih knjig prejela nagrado na knjižnem tekmovanju Britanskega zdravniškega združenja (s področja mentalnega zdravja). Knjiga Znanost o vzgoji je plod avtoričinih temeljitih raziskav na področju nevroznanosti o komunikaciji med starši in otrokom.

Recenzija Bukla

Otroška psihoterapevtka Margot Sunderland je po dvajsetih letih dela z otroki in starši napisala Znanost o vzgoji, priročnik, ki je plod temeljitih raziskav na področju nevroznanosti o komunikaciji med starši in otrokom in je bil mednarodno dobro sprejet – posledično imamo zdaj v rokah že drugo, osveženo izdajo. V njej je še nazorneje predstavljena optimalna vzgoja; smiselno so predstavljene marsikatere problematične in pogosto stresne situacije, od otrokovih izbruhov jeze, pretepanja za igrače do ignoriranja avtoritete. Vsaka težava je obrazložena: kako se v tem trenutku otrok počuti, kaj se dogaja v njegovih možganih in predvsem, kako naj se starši odzovejo, da se bo pomiril. Avtorica poudarja, da je od kakovosti nege otroka odvisno njegovo mentalno zdravje za vse živ ljenje, saj starši neposredno vplivajo na razvoj povezav v otrokovih možganih in na dolgoročno kemično ravnovesje v njih. Vsekakor z znanstvenimi dejstvi in številnimi izkušnjami podkrepljen ter poljudno napisan priročnik za vsako družinsko polico.

Vanja Jazbec, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...