Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

500 romanov

Kratke vsebine romanov iz slovenske in svetovne književnosti
500 romanov
44,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-01-0898-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Spremna beseda Varja Balžalorsky
Urejanje Tomo Virk

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,7 x 21,5 cm
1.640 g
632 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
književnost in jezikoslovje > knjige o knjigah
enciklopedije in slovarji
družbene vede > založništvo in bibliotekarstvo

Povej naprej

Recenzija Bukla

Ko smo pred štirimi leti ob izidu knjige 1001 film razmišljali, da bi pri naši založbi takrat prevedli še 1001 knjigo, nas je ustavila informacija, da se pod vodstvom dr. Toma Virka pripravlja domači izbor 500 (lepa, a po Virkovih besedah poljubna številka) romanov. Sedaj je izšel v obsežnem delu, ki prinaša kratke vsebine najpomembnejših del iz domače in svetovne književnosti po izboru urednika.
Izbor je omejen na največ tri dela posameznega avtorja, drugače bi nekateri, denimo Dostojevski, dobili več prostora, na dela visoke literature, ki za razliko od podobnih tujih pregledov ne vključuje žanrskih klasik (Chandler, Philip Dick itn.), na sinopsise brez kontekstualizacije avtorja in dela ter na tuje romane, ki so prevedeni v slovenščino ter večinoma dostopni v vsaki večjih knjižnici. Težišče izbora do leta 2001 je bilo na sodobnem romanu in predstavitvi njegove raznolikosti, zato so v njem dobili mesto tudi reprezentativni romani manj znanih ali uglednih avtorjev, obnove pa je napisalo šestnajst avtorjev. Knjiga kot seznam literature, ki čaka na branje. Sam bom začel s Stvarmi Georgesa Pereca.  

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...