Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Drži ali ne drži?

Andrea Mills
Drži ali ne drži?
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-3967-6
Naslov izvirnika True or false?
Ilustracije Adam Benton, Stuart Carter Jackson
Prevod Damir Milinović
Urejanje Mitja Pucer

Povej naprej

O knjigi

Velika vprašanja, neverjetni odgovori

Ali človek res uporablja zgolj 10 % možganov? Smo zjutraj višji kot zvečer? So se ptiči razvili iz dinozavrov? Si lahko na dveh različnih krajih sočasno? Kako glasen je bil veliki pok? Je sonce rumeno? So vse puščave vroče? Ali so Vikingi res nosili čelade z rogovi? In najpomembnejše: so hamburgerje iznašli v Hamburgu?

Odpravimo se skozi svetove človeškega telesa, narave, znanosti in tehnologije, vesolja, našega planeta ter zgodovine in kulture – in se preizkusimo v znanju najbolj osupljivih dejstev, o katerih poslušamo doma, v šoli in med prijatelji. Kaj od tega drži in kaj ne?

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Drži ali ne drži? in Saj ne more biti res!)

Svet okoli nas je poln neverjetnih in osup ljivih dejstev, ki jih včasih lahko razumemo ali jih v celoti dojamemo, šele ko imamo pred sabo sliko. Zato je v obeh poučnih priročnikih zbranih na stotine slik, grafov, preglednic, modelov in primerjav. Ste vedeli, denimo, da so nekatere peščene sipine v Afriki tako visoke, da bi vanje zlahka lahko zakopali Eifflov stolp, ali da je ožilje odraslega človeka dolgo 160.000 km in lahko štirikrat obkroži ekvator? Da kamelja grba ni napolnjena z vodo, ampak z maščobo, tako ali tako veste, a ne? In da zlate olimpijske kolajne že dolgo niso več iz čistega zlata, pa tudi, da strele pogosto udarijo dvakrat na isto mesto, čeprav vraže pravijo drugače.

Renate Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...