Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Guinness World Records 2015

Jubilejna izdaja
Guinness World Records 2015
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2220-6
Naslov izvirnika Guinness World Records 2015
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Katja Berden, ... [et al.]
Urejanje Mojca Benedičič, Branka Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 22,5 cm
1.180 g
256 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
enciklopedije in slovarji

Povej naprej

Založnik o knjigi

Jubilejna 60. izdaja! Najnovejši rekordi v razširjeni resničnosti! Na tisoče osveženih rekordov z novimi fotografijami.

Guinness World Records praznuje 60 let!

Najbolje prodajana knjiga na svetu, ki izhaja letno, prihaja z novimi vznemirljivimi podatki, izboljšano 3D-tehnologijo, s katero rekorderji oživijo, in s tradicijo šestdesetih let zbiranja rekordov, ki pomeni kroniko neke dobe.

Odkrij najbolj smrdečo stvar na svetu!
Druži se z najmlajšim polarnim raziskovalcem!
Spoznaj najbolj nadarjene hišne ljubljenčke!
Preberi vse o največji kraji diamantov!

Rekordi iz preteklosti: oglej si, kako so se rekordi v 60 letih spreminjali.
Primerjaj se z najvišjim moškim na svetu s pomočjo BREZPLAČNE aplikacije za razširjeno resničnost!

Novi rekordi – nova izdaja prinaša okoli 4000 novih in izboljšanih rekordov ter na stotine novih fotografij, ki še niso bile objavljene. Nekaj novih zanimivih tem predstavljajo naslednje: gradovi, tiskanje 3D, najnovejši dosežki v robotiki in umetni inteligenci.

Razširjena resničnost – tehnologija razširjene resničnosti, ki sta jo vključili izdaji zadnjih dveh let, se je izkazala za tako priljubljeno, da letošnja izdaja prinaša večje in boljše (izpopolnjene) animacije. Z brezplačno aplikacijo, ki si jo naložite na tablico ali telefon, rekordi oživijo. Z razširjeno resničnostjo lahko stopite ob najvišjega moškega vseh časov in izmerite, do kje mu sežete; raziskujete planete v Osončju; vidite, kako najbolj strupen pajek na svetu odkoraka ven iz knjige; raziskujete globine oceana in še veliko več. Razširjena resničnost prikaže prav posebno in novo dimenzijo izkušnje rekordov. Vse, kar potrebujete, je en izvod knjige.

V knjigi je tudi 23 slovenskih rekordov!

Kot vedno torej odlična zabava za otroke ter najboljše praznično darilo, za odrasle pa vir preverjenih informacij.

Recenzija Bukla

Nekateri ljudje postavljajo rekorde zaradi rekordov, drugi pa jih postavijo zaradi sebe, svojega dela, svojih talentov oziroma prirojenih ali priučenih sposobnosti in lastnosti. V jubilejni 60. (diamantni) izdaji priljubljene Guinnessove knjige rekordov je zbranih na tisoče osveženih in novih rekordov s številnimi fotografskimi dokazi, ki bralca že ob listanju popolnoma osupnejo. Menda je bilo v zadnjem letu vloženih več kot 50.000 kandidatur za pridobitev ali posodobitev tega laskavega naziva. Med različnimi športniki (športnih rekordov je res veliko) je tekmovalnost že po definiciji vgrajena v njihov način življenja, ni pa mi čisto jasno, kakšni so razlogi, da si neki posameznik želi dvigniti najtežji predmet, pripet na preluknjana ušesa, ročno uničiti največ ponev za peko palačink ali zaužiti največ pekočih čilijev v dveh minutah, a vendar postati »uradno nekaj posebnega«, vedno znova spodbuja nastajanje presežkov vseh vrst. Predstavljenih je tudi veliko rekordov, ki so posledica razvoja tehnologije in znanosti (od največjega observatorija na svetu, najdaljšega predora, najpriljubljenejših aplikacij in sebkov itn.), in tudi takih, kjer si častni naslov zasluži mati Narava sama (največja jezera, najdaljši slapovi, največji naravni kristali itn.). Omeniti je treba še, da je v letošnji knjigi predstavljenih tudi 23 slovenskih rekordov, poleg Tine Maze in Tomaža Humarja je svoje mesto dobil tudi Predjamski grad, največja bujta repa, največje zborovanje harmonik in drugi. Letošnja izdaja pa prinaša tudi izboljšano tehnologijo razširjene resničnosti z animacijami, tako da se lahko bralci s pomočjo aplikacije med drugim postavijo ob bok najvišjemu človeku ali samostojno raziskujejo planete v Osončju.

Renate Rugelj, Bukla 104

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...