Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Guinness World Records 2019

Guinness World Records 2019
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3811-5
Naslov izvirnika Guinness world records 2019
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Katja Berden, ... [et al.]
Urejanje Craig Glenday

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 23 cm
1.160 g
258 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
enciklopedije in slovarji

Povej naprej

Založnik o knjigi

V letu 2017 so Guinnessovi svetovni rekordi prejeli več kot 38.205 prijav, torej več kot 100 na dan! Potrjenih je bilo 3178 rekordov, torej približno 8 odstotkov. V knjigi jih je približno 3500.
To je 65. izdaja knjige, prva je izšla leta 1955.
Do zdaj je bilo prodanih več kot 141 milijonov tiskanih knjig (in 5 milijonov igričarske izdaje, ki je prvič izšla leta 2007) v več kot 100 državah in več kot 20 jezikih.
GWR televizijo spremlja 750 milijonov gledalcev letno, njihov youtubov kanal ima 2,7 milijona naročnikov (in več kot 264 milijonov ogledov na leto), njihova internetna stran ima več kot 21 milijonov obiskovalcev letno, njihova stran na facebooku ima več kot 15 milijonov všečkov.
Tudi na slovenskem trgu je to vsako leto ena najbolj prodajanih knjig leta in izdaja 2019 je izšla v skupni nakladi 5600 izvodov.

Velike sanje pa so tiste, katerih rezultate knjiga beleži. Predstavlja raznolike talente z vsega sveta, katerih sanje iz lanskega leta so se uresničile, saj zbira dosežke posameznikov, skupin, živalske rekorde, rekorde v naravi, znanosti … Še posebej pa se jim posveča letošnja izdaja, saj je njena osrednja tema gibanje ustvarjalcev/izumiteljev. Ta trend spodbuja ljudi, naj zgradijo ali izdelajo nekaj sijajnega ali predelajo obstoječ predmet v nekaj drugega oziroma mu podaljšajo rok uporabe. Nenapisana načela tega gibanja se krasno ujemajo z načeli Guinnessovih svetovnih rekordov, torej si delimo navdušenje nad iznajdljivostjo, skupinskim delom, sodelovanjem in občutkom za družbo, zato so idealna osrednja tema naše knjige za leto 2019. Del knjige Spoznajte ustvarjalce obsega 23 strani in predstavlja ustvarjalce za naslednjimi rekordi: največji vozni šestnožni robot, največja vodna pištola, najhitrejši reaktivni gokart in še več podobnih. Guinnessova knjiga rekordov spodbuja ljudi, da spoznajo svojo unikatno nadarjenost in talent ter ju uresničijo.

O ustvarjalcih pišemo tudi v novosti v letošnji knjigi. Poimenovali smo jo Zgodovinski dosežki, saj na teh straneh v slogu posterjev prikazujemo osem tehnoloških čudes. Med njimi sta Kip svobode in raketa Saturn V. Predstavljamo jih na edinstven način, saj smo jih izdelali iz kock LEGO, torej lahko te modele sestavite tudi vi in se tako iz prve roke poučite o tem, kako poteka snovanje teh prelomnih vozil in struktur. (Sestavili smo tudi največji komplet kock LEGO, 7541 kock v obliki Tisočletnega sokola iz Vojne zvezd ...). 

Tu je še nekaj rekordov za vzbujanje radovednosti:
- največji vozni šestnožni robot – 2,8 m
- najvišji skok psa – 191,7 cm, Feather, veliki angleški hrt
- najhitrejši reaktivni gokart – 180,71 km/h, Tom Bagnall 
- najstarejša akrobatka na trapezu – Betty Goedhart, 84 let, 249 dni
- največje pletilke – Elizabeth Bond, 4,4 m
- največ izdelanih klobas v minuti –78

Recenzija Bukla

Kje najdemo zbrano vse, kar je največje, najlažje, najgloblje, najosupljivejše, najnenavadnejše in najbolj številčno? Če niste ravnokar priplezali izpod kamna, potem veste, da so vse merljive »naj« stvari na svetu, celo v vesolju, zbrane v najnovejši izdaji Guinnessove knjige rekordov: od klasičnih rekordov, kot so npr. najdaljši nohti na svetu, največja reka na svetu, najvišji stolp, najbolj strupen pajek, najdražja naravna nesreča, preko malo bolj ekscentričnih, kot so recimo človek z največ tetovažami, največja zbirka predmetov o pingvinih, najvišja hoja po napeti vrvi na višini, najdaljša pica, do prav neverjetnih, ob katerih pomislimo »Kdo se sploh spomni česa takega?«, kot so npr. največ igralnih kock, naloženih na mačjo taco, največ kljukic za perilo na obrazu, najhitreje z usti izdelan origami plovila in še in še! Letošnja posebnost med tri tisoč petsto navedenimi rekordi (nekateri so novi, drugih ni še nihče izboljšal, tretjih pa sploh ni mogoče) je poglavje Spoznajte ustvarjalce, kjer so malo podrobneje predstavljene nekatere stvaritve izumiteljev, umetnikov in domačih mojstrov, recimo največja rolka in najhitrejši reaktivni gokart. Brez zadržkov lahko rečemo, da je tu dovolj zanimivosti za vsakogar.

Klara Jarc, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...