Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kuharska enciklopedija

Svet gastronomije od A do Ž
Simon Lenarčič, Bogdan Novak
Kuharska enciklopedija
159,30 €

Zaradi različnih vzrokov pri nas te knjige ne morete kupiti. Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-241-377-4

Tehnične lastnosti
trda vezava
1440 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
enciklopedije in slovarji

Recenzija Bukla

Vas zanima, kaj se zgodi, ko priznan slovenski pisatelj računalniško miško zamenja za kuhalnico? Če je to Bogdan Novak, eden najbolj produktivnih književnikov za odrasle in mladino, se njegove kuharske veščine prej ko slej znajdejo v knjižni obliki, in to sploh ne v »običajni kuharici«, pač pa v obsežni dvodelni knjigi, ki predstavlja svet gastronomije od A do Ž. Ko je k projektu pristopil še Simon Lenarčič, urednik in dober poznavalec leksikonov, strog odpravljalec napak, ki je po leksikografskih pravilih tokrat spravil v red nekaj več kot 14.000 gesel in podgesel (nekaj jih je tudi soustvaril in postavil še marsikatero tabelo), je v soavtorstvu nastala Kuharska enciklopedija, kakršne pri nas še ni bilo. V njej so obravnavana tako rekoč vsa področja, povezana s kuhanjem in prehrano, domače in tuje jedi (ajmoht, ameriška omaka, angleška krema …), brezalkoholne in alkoholne pijače (absint, afrodoziak, amaretto …), domače in tuje sadje, zelenjava, dišavnice, začimbe, (avokado, ananas, arašidi …), gobe, divje rastline, rejene in divje živali, kuharstvo, tehnologije, živilska industrija, kuharski aparati, pripomočki in postopki, zdravstveni vidik prehrane in še mnogo drugega. Geslom so pogosto dodani zgodovinski podatki in zanimivosti, možnosti uporabe v domači kuhinji, hranilne vrednosti, način postrežbe … Posebna pozornost je namenjena slovenskim jedem, pa tudi manj znanim pokrajinskim posebnostim, predstavljene so kuharske knjige in priročniki, znameniti kuharji in gastronomi, zgodovina kulinarike, ljudski običaji in druge zanimivosti, povezane s prehrano naših prednikov. Vsebina je obogatena z več kot 2000 barvnimi fotografijami in več kot 750 recepti in nastala je res velika, pregledna in uporabna enciklopedija, ki bo dobro služila tako kuharjem začetnikom kot veščim ekspertom za domačim štedilnikom.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...