Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poker

Lou Krieger
Poker
22,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Tehniška založba Slovenije
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-251-279-8
Naslov izvirnika The Poker Player's Bible
Leto izdaje izvirnika 2004
Prevod Tilen Širec
Urejanje Beata Ksenija Krivec, Darija Volf Hribar

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 16,5 cm
680 g
256 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
enciklopedije in slovarji

Povej naprej

Založnik o knjigi

Naučite se 5 najbolj priljubljenih različic pokra na svetu in pridobite znanje in samozavest, da sedete za katero koli mizo na svetu
in nasprotnike oberite do kosti.

Za bolj nazorno in lažje učenje so razlagam dodani številni grafični prikazi. Naučite se izbirati igre in začetne kombinacije, izračunavati verjetnost zmage in poraza, ter pridobite sposobnost branja in zavajanja nasprotnika.

Ta knjiga je lahko vaš osnovni vir informacij ali inštruktor, ki vam je vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Najbolje pri knjigi pa je, da je ni treba prebrati od začetka do konca. Če že poznate pravila, osnove ali nekatere ideje, jih preprosto izpustite in skočite na del, ki vas najbolj zanima. Če pa ste v svetu pokra novinec, vam priporočamo branje od začetka do konca.

Knjiga ponuja tudi slovar vseh izrazov, ki jih morate poznati. Napotke, ki vam bodo v pomoč pri branju simbolov in scenarijev v knjigi, najdete na posebnem zavihku na koncu knjige.


Peter Poles (strokovni svetovalec) o knjigi Poker:
"Ko vas igra s kartami, imenovan poker "zrajca" do te mere, da bi v roke vzeli ... kakšno knjigo, je Poker prava izbira. Razkriva vso širino igre, ponuja grafično nazoren in tehnično zgoščen vpogled v drobne skrivnosti njenih posameznih različic, ter odstira koncepte, ki iz vas naredijo zmagovitega igralca. Zarinite se v črke in premagajte igro!"

Recenzija Bukla

Poker je igra, ki se je lahko hitro naučite, za njeno popolno obvladovanje pa boste potrebovali leta izkušenj, discipline in vztrajnosti, da o talentu niti ne govorimo. Morda vam lahko prav ta priročnik pomaga izboljšati znanje te najbolj priljubljene kartaške igre na svetu. O knjigi, prvi taki v slovenščini, in o pokru v Sloveniji smo se pogovarjali s Petrom Polesom, ki mu je Tehniška založba zaupala strokovni pregled knjige, saj ta priljubljeni televizijski voditelj velja tudi za prekaljenega pokeraša.

 

Bukla: Ste si kdaj želeli postati profesionalni igralec pokra? Je sodelovanje pri slovenski izdaji knjige o pokru kaj vplivalo na vašo željo po tem in na vašo nadaljnjo pokeraško kariero?
Peter Poles: Poker me privlači kot izvrstna zmes matematike, psihologije, samokontrole in delovanja v okolju, kjer nikoli ne razpolagaš s stoodstotnimi informacijami. Ko to postane tvoj edini vir zaslužka, postanejo stvari še veliko bolj kompleksne, zato me zaenkrat še ne vleče tja. Pa še moja trenutna poslovno-življenjska pot mi je všeč.

Bukla: Koliko časa v povprečju preživite za poker mizo? Igrate raje prek spleta ali v živo?
Peter Poles: V najbolj aktivnih obdobjih skoraj malo preveč, sem se pa ravno vrnil z enomesečnega "pokeraškega posta", tako da nisem zasvojen. Najbrž. ;) Drugače pa zaradi druženja in večje širine igre zelo rad igram v živo, sem se pa online, predvsem zaradi hitrosti igre in njenih neštetih možnosti različnih iger, vplačil in nasprotnikov, ogromno naučil.

Bukla: Kakšno je vaše mnenje glede pogoste polemike: je poker igra na srečo ali ne?
Peter Poles: To je polemika le za tiste, ki pokra ne igrajo. Če bi sedli za mizo in videli, kako lahko s svojimi pravilnimi odločitvami, branjem nasprotnikov, deduktivnim sklepanjem in ocenjevanjem situacij pozitivno vplivajo na ugoden razplet igre, bi hitro spremenili mnenje.

Bukla: Kako se vam zdi v Sloveniji razvita poker scena?
Peter Poles: Super, kar se tiče igralcev, njihovega napredka, druženja in sodelovanja ter vse bolj pogostih najrazličnejših turnirjev in domačih iger. Je pa ravno pojmovanje pokra kot "posebne igre na srečo" s strani države krivo, da v Ljubljani nimamo niti enega uradnega prostora, kjer bi se igral pravi poker. Res žalostno, še posebej zato, ker bi lahko s pravim konceptom in usmeritvijo poker klubov tako država kot pokeraši veliko pridobili.

Bukla: Terminologija v pokru v Sloveniji ni dobro razvita. Kako ste se v knjigi lotili strokovnih besed in idiomov? Ste jih slovenili ali ne?
Peter Poles: Sam sem v pregled dobil že prevedeno besedilo in ga poskusil narediti čim bolj razumljivega za popolne laike in predvsem pravilnega v pomembnih podrobnostih, ki se s prevodom lahko izgubijo. S termini je pa popolnoma enako kot z drugimi besedami – najboljše so tiste, ki se živo uporabljajo. Zato tu nismo komplicirali in smo preprosto uporabili terminologijo, ki jo uporabljamo pokeraši za mizo. Nekateri izrazi, ki so se prijeli, so slovenski, nekateri angleški, mnogi pa so tako ali tako »sveto« neprevedljivi.

Bukla: Imate kakšen dober nasvet za slovenske igralce, ki se s pokrom šele spoznavajo?
Peter Poles: Predvsem je pomembno, da se najprej oborožite s temeljnim teoretičnim znanjem in spoznate vso širino igre (če preberete knjigo Poker, ne morete zgrešiti), potem pa preprosto sedete za mizo in ga nadgrajujete skozi igro z enakovrednimi prijateljskimi nasprotniki, skozi pogovore o različnih načinih odigravanja situacij. Na spletu lahko najdete ogromno kakovostnega videogradiva in knjig, ki se ukvarjajo z naprednimi podrobnostmi v igri ... Predvsem pa se morate, ko boste sem ali tja premagani, vprašati, zakaj se je to zgodilo in kdaj bi lahko stvar odigrali drugače. In jasno, za mizo se morate "met fajn"!

Bukla: In še eno malo za šalo, malo zares: Kako ustvarjate svoj "poker face"?
Peter Poles: Poker face je stvar, ki enostavno pride skozi mnoge odigrane igre in situacije. Sam pa zelo rad nosim očala, predvsem zaradi močnih luči na mizah in dobro skritih kotičkov oči, ki se prerade nasmehnejo ob
ugodnih kartah.

Bukla 74-75

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...