Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Po(ne)srečena srečevanja

Taras Kermauner
Po(ne)srečena srečevanja
49,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Študentska založba
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-242-208-0
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Spremna beseda Alenka Goljevšček

Tehnične lastnosti
trda vezava
577 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
enciklopedije in slovarji
slovensko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Lani je izšla knjiga Tarasa Kermaunerja Navzkrižna srečavanja, v kateri je ta neutrudni razi­skovalec slovenske dramatike opisoval mnoge svoje intelektualne sodobnike, prijatelje, pomembneže in očete, brez katerih ne bi bil to, kar je bil. Med njimi so bili Josip Vidmar, Ferdo Kozak, Boris Kidrič, Edvard Kocbek, Ivan Mrak, Anton Slodnjak idr. V enem zadnjih intervjujev, preden ga je zajela večnost, ki ga je dal za našo revijo, je glede svojih prihodnjih projektov napovedal, da naj bi izšlo nadaljevanje Srečevanj, ki jih dobiva­­­mo s skoraj enako obsežnimi
Po(ne)srečenimi srečavanji. V njih nas ta pisec več kot 200 knjig, popelje v svojo mladost in pred nami oblikuje »osnovne probleme in dileme mladosti, od dramatičnih in poškodujočih odnosov v družini, prek tegob spolnega, intelektualnega in osebnostnega dozorevanja, do hudih razočaranj, obupov in vere, značilnih za ustvarjalca v totalitarni družbi«. Nepopustljiva strast njegovega boja za resnico pa se pred nas razpira v poglavju Srečanje z Dušanom Pirjevcem, s katerim sta bila mnogokrat na različnih bregovih, a Kermauner to poglavje sklepa z mislijo, da je usoda nanju, »na dva kraljevsko uslišana ljubimca«, vrgla mrežo, »dovolj na široko spleteno, da sva lahko dihala, in dovolj na tesno vezana, da nama je bilo v nji gorko«.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...