Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Priljubljena imena

Pomen, raba, godovni zavetniki, zanimivosti
Simon Lenarčič
Priljubljena imena
9,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-276-856-0
Urejanje Simon Lenarčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
16,5 x 12 cm
90 g
86 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
enciklopedije in slovarji

Povej naprej

Založnik o knjigi

V tej knjižici Simon Lenarčič, pisec leksikona Vse o imenih v Sloveniji, jedrnato predstavlja pomen in rabo krstnih imen, ki so pri nas v zadnjih letih najbolj priljubljena. Našteta imena - 38 moških in 37 ženskih - dobi pri nas vsako leto okoli 10.000 novorojenih otrok, kar je skoraj polovica vseh. S pomočjo te knjižice bodo torej pravo ime za svojega novorojenca ali novorojenko in vse bistvene podatke o njem našli vsaki drugi starši. V celostranskih opisih teh imen so na kratko opisana tudi številna druga imena, od tradicionalnih, a zdaj manj priljubljenih svetniških, kakršni sta Janez in Uršula, do najnovejših, kakršni sta Lar in Taj.

Recenzija Bukla

Vdrobni, a vsebinsko polni knjižici Priljubljena imena bralec najde podatke o pomenu in izvoru posameznih imen ter vrsto drugih zanimivosti. Razlagam dajejo posebno vrednost pojasnila, povezana s posebnostmi slovenske kulture, denimo razlaga, katera knjiga je najverjetneje spodbudila porast priljubljenosti imena Ajda ali kdo je najznamenitejši Aljaž.

Ajda Janovsky, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...