Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rastline

Rastline
129,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velika ilustrirana enciklopedija
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-2986-8
Naslov izvirnika Plant
Leto izdaje izvirnika 2004
Prevod Milan Lovka
Urejanje Mitja Pucer
Slikovno gradivo Samantha Nunn

Tehnične lastnosti
trda vezava
31 x 25,5 cm
2.580 g
512 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
enciklopedije in slovarji

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vrhunski znanstveniki, najboljši pisci in svetovno uveljavljeni fotografi so združili svoje moči in nastala je najbolj občudovana in hvaljena knjiga o rastlinah doslej! Velika ilustrirana enciklopedija Rastline je sodoben in bogato ilustriran pregled rastlin z vsega sveta s poudarkom na ogroženih in izginjajočih vrstah.
Velika ilustrirana enciklopedija Rastline prinaša:

  • Obsežen prikaz več kot 2000 rastlin iz vsega sveta – v besedi in sliki
  • Rastline od A do Ž: cvetlice, trave, drevesa in grmi, kaktusi, žužkojede rastline …
  • Izvor, naravno okolje in pogoji za rast posamezne vrste v vašem vrtu
  • Nasveti ob nakupu ustreznih rastlin in vse skrivnosti za uspešno rast
  • Predstavitev ogroženih rastlin na našem planetu
  • 512 barvnih strani, veliki format (26 x 31 cm)

Knjiga v razkošnem in izjemno preglednem formatu opisuje pomembne biološke procese v rastlinah, posveča se skrbi za okolje in naravno ravnovesje, poleg tega prinaša opise in sijajno fotografsko gradivo za več kot 2000 rastlinskih vrst, ponuja podatke o njihovem izvoru, razširjenosti in rastnih razmerah. Z neprecenljivimi informacijami in bogatim enciklopedičnim pregledom je ta knjiga pravzaprav nujen dodaten vir za vse, ki se kakor koli ukvarjajo z rastlinami in naravo.

Recenzija Bukla

Obsežna velika barvna monografija o lepotah rastlinskega sveta (ki je osma knjiga zbirke Velike ilustrirane enciklopedije – v njej so že Živali, Zemlja, Vesolje, Človek, Znanost itn.) je razdeljena na pet osnovnih delov. Ti bralca poučijo o zgodovinskem razvoju rastlin, predstavijo različne rastlinske habitate in lastnosti številnih invazivnih rastlin, na koncu pa so tudi koristni naslovi in zanimivi seznami ogroženih in redkih vrst. Nedvomno najbolj zanimiv in najbolj obsežen pa je osrednji del z naslovom Enciklopedija rastlin. V njej je zbranih dvanajst velikih skupin (Drevesa in grmi, Golosemenke, Zelnate rastline, Vzpenjavke, Čebulnice, Kaktusi, Palme itn.) z abecedno razvrščenimi predstavitvami rastlin, ki imajo vse obvezne podatke o posamezni vrsti, od njene naravne razširjenosti prek optimalnih pogojev za rast in razmnoževanje do sorodnih vrst in stopnje ogroženosti posamezne rastline. Izumrtje ene rastlinske vrste lahko ogrozi obstoj približno tridesetih rastlinskih in živalskih vrst. Zato so strokovnjaki enciklopedijo sestavili s prav posebnim priporočilom vrtnarjem in ljubiteljem narave, ki lahko s svojim veseljem do gojenja rastlin veliko prispevajo k ohranjanju ogroženih rastlinskih vrst, in nastal je čudovit in uporaben vodnik z osupljivimi fotografijami več kot 2000 rastlinskih vrst.

Renate Rugelj, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...