Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Razvezani jezik

Slovar žive slovenščine
Razvezani jezik
13,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Društvo za domače raziskave
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-91939-2-1
Ilustracije Vasja Lebarič
Urejanje Inge Pangos, Alenka Pirman

Tehnične lastnosti
mehka vezava
77 strani
Tip knjige
slovar
Kategorije
enciklopedije in slovarji

Založnik o knjigi

Končno je napočil čas, ko Razvezani jezik lahko primemo tudi z golimi rokami! Ustvarjalci so zbrali tretjino člankov iz spletnega slovarja, jih jezikovno in slovaropisno uredili ter zabelili z ilustracijami. Drage bralke in bralci, piske in pisci, uporabnice in uporabniki, praznujmo - izšel je prvi tiskani slovar žive slovenščine v zgodovini tega jezika! Slovar vas bo ob hudomušno pronicljivih stripovskih ilustracijah Vasje Lebariča nasmejal do solz, vam razširil obzorja in nemalokrat povzročil čudenje nad nenavadnimi gesli. Če bi radi izvedeli definicije besed in besednih zvez kot so bauč\\'k, adijo vidma se pod mizo ipd le pogumno zgrabite za slovar.

Razvezani jezik je sicer spletni slovar, ki ga lahko pišemo vsi. Brez delitve nalog, pretiranih napotkov in cenzure. V treh letih je prek 570 anonimnih piscev prispevalo okrog 1000 gesel in 500 člankov. Jagodni izbori so bili doslej pripravljeni dvakrat: decembra 2006 je bil izdan Razvezani snopič, elektronska knjiga s 85 članki, oktobra 2007 pa je izšel prvi prosti slovar žive slovenščine Razvezani jezik. http://razvezanijezik.org 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...