Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vesolje

Enciklopedija z osupljivimi podobami vesolja
Mike Goldsmith
Vesolje
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4011-8
Naslov izvirnika The Kingfisher space encyclopedia
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
28,5 x 22,5 cm
900 g
160 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
enciklopedije in slovarji
naravoslovje > znanost
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > izobraževalne knjige

Povej naprej

Založnik o knjigi

Enciklopedija Vesolje je izčrpen vodnik po Osončju in onstran njegovih meja.

Od velikega poka do črnih lukenj in od medgalaktičnih ladij do eksplozij supernove – ta priročnik prinaša najnovejša dognanja in podatke o vesolju in raziskovanju njegovih prostranstev.

Knjiga vsebuje več kot 400 fotografij in ilustracij, ki vzamejo dih, med njimi tudi najnovejši posnetki vesolja, ki so jih naredili Nasa, Hubblov vesoljski teleskop in različne vesoljske odprave.

Dr. Mike Goldsmith je očaran nad astronomijo že vse, odkar je leta 1969 spremljal pristanek Apolla 11 na Luni. Napisal je več kot 50 knjig in znanstvenih člankov o astronomiji in z njo povezanih področjih. Leta 2016 je postal redni član Kraljeve astronomske družbe.

Recenzija Bukla

Obsežna enciklopedija o vesolju je razdeljena na pet poglavij. V prvem izvemo, kakšno je vesolje videti iz naše perspektive, drugo poglavje nas z Zemlje prestavi v širno Osončje, tretje pa celo onstran, do oddaljenih zvezd in zvezdnih skupin, četrto se loti zgodovine raziskovanja vesolja, peto pa usmeri v prihodnost. Kup zanimivih podatkov! Ste vedeli, da ima astronavtska obleka oz. vesoljski skafander kar 14 plasti? Ali si znate predstavljati, o kakšnih razdaljah govorimo; recimo nam najbližja zvezda je Sonce, ki je 8,1 svetlobne minute stran, medtem ko je naslednja najbližja zvezda Proksima Kentavra oddaljena kar 4,5 svet­lobna leta. Bogat nabor informacij je opremljen z več kot 400 fotografijami, vključno z najnovejšimi posnetki satelitov in teleskopov, ki nazorno naslikajo prostranost vesolja. Zelo poučno!

Vanja Jazbec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...