Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mislim, torej sem

Vse, kar morete vedeti o filozofiji
Lesley Levene
Mislim, torej sem
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-01-2707-9
Naslov izvirnika I think, therefore I am
Leto izdaje izvirnika 2010
Ilustracije Andrew Pinder
Prevod Lana Gaber

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
350 g
184 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
filozofija > zgodovina filozofije
filozofija > antična filozofija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Govorim resnico, če rečem, da ta stavek ni resničen? Se sliši, če v gozdu pade drevo, pa ni nikogar v bližini? Ali to, da sem do zdaj videl samo bele labode, pomeni, da so vsi labodi beli?
Pri odgovorih na ta vprašanja vam bo pomagala knjižica Mislim, torej sem, v kateri boste našli razlago, kako so ljudje začeli filozofirati, ter zapise o velikih mislecih in filozofskih gibanjih, ki so spreminjala svet.
Preberete lahko kratke življenjepise vseh velikih filozofov od antike do današnjih dni, opise glavnih -izmov in -ologij, od atomizma do utilitarizma in vseh vmes, besedne igre, navedbe in zagonetke,  s katerimi boste lahko zablesteli v vsaki družbi.

Recenzija Bukla

Odkar obstajajo pisni dokumenti, si ljudje prizadevajo razumeti svet in svojo vlogo v njem. Pričujoča priročniška knjiga na razumljiv in kompakten način opisuje razvoj raznih filozofskih idej skozi tisočletja in stoletja ter predstavlja posamezne mislece v njihovem zgodovinskem in družbenem okolju. Tako na hitro pokukamo v življenje in delo predsokratikov (Anaksimander, Pitagora, Heraklit itn.) in grških težkokategornikov (Sokrat, Platon in Aristotel), opevanih Rimljanov (Seneka), kristjanov (Sv. Avguštin), vsestranskih renesančnikov (Machiavelli), razumnikov (Descartes, Spinoza), predstavnikov razsvetljenstva (Kant) ter se približamo filozofom 19. stoletja (Hegel, Marx, Nietzsche) in sodobnikom (Heidegger, Foucault, Derrrida). Na koncu je še slovarček raznih -izmov in -ologij, pa tudi vprašalnik za končni preizkus vašega znanja iz filozofije.

Renate Rugelj, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...