Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Človekova narava

Thomas Hobbes
Človekova narava
17,01 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Krtina
Zbirka Temeljna dela
Leto izdaje 2006
ISBN 978-961-6174-87-9
Prevod Zlata Gorenc, Igor Pribac
Spremna beseda Igor Pribac
Urejanje Igor Pribac

Tehnične lastnosti
mehka vezava
161 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
filozofija

Recenzija Bukla

Knjiga je prvi del trilogije Elementi naravnega in političnega prava, ki je nastala leta 1640, njeno prvo integralno izdajo (na katero se nanaša tudi slovenski prevod) pa je leta 1889 uredil Ferdinand Tonniens.
Angleški filozof Thomas Hobbes (1588–1679) velja za utemeljitelja moderne politične filozofije in teorije, njegovo delo pa posega tudi na področje zgodovine, geometrije, teologije, etike in antropologije. V omenjenem delu avtor zasnuje svoje ključne teze, ki jih kljub nekaterim variacijam in dopolnilom ohrani v celotnem opusu. V Človekovi naravi se Hobbes ukvarja predvsem s teorijo človeka, njegovega mišljenja, čutenja in dojemanja sveta. Avtor postavi ostro ločnico med notranjim in zunanjim \\\'vzrokom dojemov\\\': zunanji svet je zanj posredovan z notranjim, le-ta pa je v sistemu spoznavanja prvi. V Človekovi naravi Hobbes prek ideje naravnega stanja tudi prvič utemelji svoje poglede na razvoj države, ki jih natančneje opiše v klasičnem delu politične teorije, Leviathanu.

Majda Peklaj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...