Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Filozofija za otroke

Zelo kratek uvod
Barry Hymer, Roger Sutcliffe
Filozofija za otroke

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Krtina
Zbirka Kratka
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-260-105-8
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Eva Zakšek
Urejanje Marjan Šimenc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17,5 x 11,5 cm
120 g
112 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
filozofija

Založnik o knjigi

Filozofijo za otroke je zasnoval ameriški filozof Matthew Lipman na koncu šestdesetih let prejšnjega stoletja, od takrat pa se je razširila po vsem svetu in postala tista nova praksa filozofije, ki ji Unesco posveča največ pozornosti v svojih poročilih o stanju filozofije. Temelji na prepričanju, da si otroci po naravi zastavljajo filozofska vprašanja, zato jih je treba pri tej spontani radovednosti podpirati in pomagati, da razmišljajo o svetu, v katerem živijo, in postanejo bolj premišljeni, obzirni in racionalni posamezniki. Knjižica predstavi filozofske osnove pristopa, predvsem pa zajame in sistemizira dve desetletji praktičnih izkušenj z razvijanjem kritičnega dialoga v šoli. Opiše in analizira, kako ustanoviti in spodbujati razvoj skupnosti raziskovanja in na konkretnih primerih pokaže, kako lahko učitelj zasnuje in vodi filozofsko raziskovanje otrok.

Barry Hymer je Osiris profesor psihologije na Cumbrijski univerzi. Je avtor ali urednik sedmih knjig in številnih člankov s področij miselnih spretnosti in izobraževanja nadarjenih. Med drugim je avtor uspešnice Gifted & Talented. Leta 2003 je prejel bienalno nagrado Award for Excellence in Interpreting Philosophy with Children, ki mu jo je podelilo svetovno združenje za filozofijo z otroki (ICPIC).

Roger Sutcliffe je najprej poučeval na osnovni šoli, za tem se je pridružil matematičnemu oddelku na šoli Christ\'s Hospital v Horshamu. V zgodnjih devetdesetih se je usposabljal za Filozofijo za otroke z Matthewom Lipmanom in vse od takrat je samostojni učitelj filozofskega raziskovanja in miselnih spretnosti. Je ustanovni član SAPERE – njen predsednik je postal leta 2003, ko je bil izvoljen tudi za predsednika ICPIC. Je avtor knjige The Philosophy Club in vira aktualnih dogodkov Newswise. Bil je sooblikovalec International GCSE Global Perspective in sourednik p4c.com.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...