Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gilles Deleuze

Igor Krtolica
Gilles Deleuze
14,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Krtina
Zbirka Kratka
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-260-123-2
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Gilles Deleuze
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Janina Kos
Urejanje Luka Omladič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17 x 11,5 cm
120 g
110 strani
Tip knjige
filozofija
Kategorije
filozofija
francosko leposlovje

Založnik o knjigi

Deleuze je bil eden redkih ljudi, ki so dosegli tisto skrajno točko, kjer eksistence ni več mogoče razločiti od misli, kar gre tako daleč, da ena že prehaja v drugo: življenje postane povsem filozofsko, filozofija pa popolnoma zavezana življenju.
V Sloveniji je obseg prevedenih del Gillesa Deleuza (in del, ki jih je napisal s svojim tesnim sodelavcem Félixom Guattarijem) bogat. Razpolagamo s prevodi večine temeljnih del, znanstvene študije o Deleuzu pa tvorijo pomemben del sodobne slovenske filozofske produkcije. Pričujoče delo Igorja Krtolice pomembno dopolnjuje obstoječe polje na pristopen in uvajajoč način, ki bo Deuleuzovo misel približal tudi širšemu krogu bralk in bralcev.

o avtorju

Filozof Igor Krtolica (r. 1984) je raziskovalec na Inštitutu za filozofijo in teorijo družbe Univerze v Beogradu. Diplomiral in doktoriral je v Franciji, kjer je po doktoratu kot asistent poučeval filozofijo na univerzi Paris VIII in Paris Nanterre. Je avtor številnih znanstvenih člankov o filozofiji Gillesa Deleuza.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...