Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prepričanje in retorika

Carlo Michelstaedter
Prepričanje in retorika
29,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Aut
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6644-89-1
Naslov izvirnika La persuasione e la rettorica
Prevod Jan Bednarich
Urejanje Primož Repar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
12,5 x 20 cm
390 g
414 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
filozofija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pa vendar je bilo to, kar pravim, že tolikokrat tako jasno in glasno izrečeno, da se ni mogoče načuditi, kako je lahko svet vsakič znova še naprej vztrajal pri starem, potem ko so enkrat zadonele te besede.Tu le ponavljam, kolikor sam znam in zmorem. Nevešč sem tega, da bi kratkočasil z globino misli ali dovršenostjo umetniškega izraza. Plota se bom pač držal po svoje, po njem bom stopal s svojim korakom. Za utečene kategorije se ta spis ne meni. Tudi novih menda ne bo uvedel; v najboljšem primeru bo bržkone ostal - šolska naloga.

Recenzija Bukla

Delo italijanskega filozofa in pisatelja Carla Michelstaedterja sega v leto 1910, ko je mladi Michelstaedter kot svojo diplomsko nalogo napisal filozofsko študijo o prepričanju in retoriki v antični filozofiji (natančneje pri Platonu in Aristotlu v primerjavi s predsokratskimi misleci), le nekaj ur po končanem pisanju pa se je ustrelil. Precej osebno napisano delo, ki izraža avtorjeve probleme z osmišljanjem modernega sveta, je v slovenščini izšlo z obširno spremno besedo prevajalca Jana Bednaricha.

Vesna Paradiž

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...