Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Semiotski obrat

Paolo Fabbri
Semiotski obrat
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Znanstvena založba Filozofske fakultete
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-237-931-5
Naslov izvirnika la svolta semiotica
Leto izdaje izvirnika 1998
Prevod Jurij Verč

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
200 g
123 strani
Tip knjige
filozofija
Kategorije
filozofija
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Fabbrijeva knjiga z obilico duhovitih primerov pokaže, kako večplastna je že preprosta komunikacija, kako se izražamo, da nas bodo razumeli ali pa govorimo tako, da ne povemo ničesar. Če res želimo razumeti drug drugega moramo poleg izgovorjenega upoštevati tudi geste, čustva, dejanja - torej telesnost v najširšem smislu. Vse to je po Fabbriju del procesov, skozi katere ustvarjamo pomen in prav zato je komunikacija nazadnje zmeraj prevajanje, saj smo si, četudi govorimo "isti" jezik, različni vsaj glede tega, kako ga govorimo. Knjiga Semiotski obrat je primerno čtivo tako za jezikoslovce kot komunikologe, piarovce in politike, študente in učitelje jezikov, psihologe in nevrologe, tiste, ki berejo romane, in one, ki raje gledajo filme.

Recenzija Bukla

Avtorjevo najbolj znano delo je že svojevrstna klasika semiotike, tiste dis cipline, na katero venomer pozabljamo, jo puščamo ob strani in ... morda ne jemljemo dovolj resno. Fabbrijeva knjiga je intervencija, ki se teh okoliščin zaveda. Postavi tezo, da se je v semiotiki že pred desetletji zgodil obrat (upoštevanje čustev, telesa, nekoliko bolj holističen pristop k tekstu ...), ki po eni strani preprečuje, da bi semiotika zapadla v semiologijo, in hkrati omogoča, da se postavi v središče akademskega zanimanja. Semiotski obrat je izjemno jasno in sistematično delo, ki lahko vznemiri tako strokovne kakor tudi splošnejše bralce, saj z živim jezikom in povsem življenjskimi, tu in tam humornimi primeri po eni strani napravi premik v semiotiki, a hkrati ponudi celovit pogled na zgodovino discipline ter njene predstavnike, obenem pa krepi čut za teorijo, četudi odpre mož nost aplikativnosti.

Aljaž Krivec, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...