Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mistična podoba

Miselna podoba v delu Julijane iz Norwicha
Iva Jevtić
Mistična podoba
22,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Aut
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-6644-39-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Tehnične lastnosti
mehka vezava
243 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
filozofija > slovenska filozofija

Povej naprej

Recenzija Bukla

Založba KUD Apokalipsa letos praznuje petnajsto obletnico ustanovitve. Ob tej priložnosti je glavni urednik založbe Primož Repar dejal, da »dosežki dela govorijo sami zase: več kot 160 knjig, revija, ki se stalno razvija in je zdržala kot mesečnik, z vedno novimi pobudami in inovacijami, bogata mreža kakovostnih sodelavcev, da ne govorimo o mednarodnem projektu Revija v reviji, ki ima izjemen intelektualen, umetniški in povezovalen potencial po Evropi in v svetu. Pa mednarodni haiku festivali, natečaji, srečanja založnikov in končno filozofski simpozij, ki smo ga letos izvedli drugič.« O načrtih za prihodnost pa dodaja: »Revija bo še naprej usmerjena k novim vsebinam, živim rubrikam in kritiškemu vidiku. Poleg izrednih projektov, kot je gender, se obetajo tudi posebne številke od dramske do arabske. To se bo odrazilo tudi v založniškem programu različnih zbirk. Letos ob jubileju prinašamo predvsem precej zelo zahtevnih filozofskih del. Nadaljevali bomo z Ricoeurjem, različnimi filozofijami eksistence, feminizmi. Naj omenim še Patočko. Z mednarodnimi pobudami želimo še naprej spodbujati neposredne kulturne izmenjave živih vsebin kulture, ki se v številnih državah vse bolj bori za golo preživetje, obenem pa tudi pripomoči k bolj demokratičnemu dialogu evropske družbe.«
Pri filozofski zbirki Aut so pravkar izšle tri nove knjige dveh domačih avtorjev. V dvodelni monografiji Kierkegaard – Vprašanje izbire in Kierkegaard – Eksistencialna komunikacija Primož Repar skozi poglobljen razmislek o Kierkegaardovi pometafizični etiki problematizira tudi vlogo sodobne filozofije. Vprašanja izbire kot absolutne odgovornosti pred jazom kot slehernim drugim namreč ni mogoče reševati metodološko, ampak le eksistencialno, zato je po Reparjevem mnenju treba izstopiti iz epistemološke paradigme.
Iva Jevtić pa v svoji knjigi Mistična podoba: Miselna podoba v delu Julijane iz Norwicha preučuje delo te srednjeveške angleške avtorice z naslovom Razodetja Božje ljubezni. Pri tem ji kot metodološko izhodišče za analizo služi Benjaminova ideja podobe, za katero je značilno, da se »izogne \\\'ireverzibilni diskurzivnosti\\\' linearnega pisanja in deluje kot vizualna in jezikovna struktura obenem, ki podpira večpomenskost«.

Maša Ogrizek

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...