Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Hitrejše branje – boljše razumevanje

Wolfgang Schmitz
Hitrejše branje – boljše razumevanje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Avrora
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6788-88-5
Naslov izvirnika Schneller lesen
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Dora Debeljak
Soavtor Friedrich Hasse, Britto Sösemann
Urejanje Sandra Stevanovič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
340 g
248 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
književnost in jezikoslovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vsak dan beremo več ur, tako v pisarni kot doma, saj želimo priti do informacij ali pa se sprostiti. Povprečni bralec prebere 200 besed na minuto - kar pa je bistveno premalo če hočemo uresničiti lastne želje in zahteve drugih ljudi. Saj vendar zmoremo nekajkrat več! Da, hitrejše branje je celo predpogoj za boljše razumevanje besedil in za večjo osredotočenost.
Pri študiju, v službi in v prostem času se srečujemo s kupi pisnega gradiva in sporočil. Biti pismen v sodobnem svetu pomeni, da ste zmožni brati hitro in da prebrano tudi razumete. Marsikdo ima težave pri obvladovanju velikih količin informacij zato, ker ne zna brati učinkovito.

Recenzija Bukla

Branje ne predstavlja vedno užitka, saj se v šoli, med študijem in pozneje v službi pogosto srečujemo s takšnim ali drugačnim pisnim gradivom, ki ga je treba prebrati čim hitreje, čim bolj učinkovito in prebrano ne le dobro razumeti, marveč tudi izluščiti bistvo. Trener hitrega branja Wolfgang Schmitz s soavtorjema v pričujoči uspešnici, ki je namenjena tako dobrim kot slabim ter tudi ciljnim bralcem (menedžerjem, znanstvenikom, študentom, učiteljem), preprosto in učinkovito najprej teoretično in nato še s praktičnimi vajami razloži učinkovite metode hitrega branja. Obstajajo namreč različni načini branja nezahtevnih in zahtevnih besedil, bralnih tehnik, kadar moramo izluščiti le bistvo besedila (scanning in skimming) ali pa ga usvojiti skoraj v celoti. Schmitz ob tem opozori na glavne napake, ki jih delamo ob branju, pojasni, kako obdržimo koncentracijo in zakaj so za učinkovito branje potrebni stalni odmori. Povprečni bralec prebere 200 besed na minuto, ob upoštevanju teh bralnih tehnik pa naj bi pri branju »pospešili« kar na skoraj 1000 besed v minuti.

Kristina Sluga, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...