Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Knjižnica ponoči

Alberto Manguel
Knjižnica ponoči
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Bralna znamenja
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-231-805-5
Naslov izvirnika The Library at Night
Leto izdaje izvirnika 2006
Prevod Nada Grošelj
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15,5 cm
450 g
255 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
književnost in jezikoslovje > knjige o knjigah
družbene vede > založništvo in bibliotekarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tematsko urejena in bogato ilustrirana knjiga pretresa knjižnice z najrazličnejših plati: kot zakladnice in arhitekturne prostore, kot avtobiografije njihovih lastnikov in kot izraze nacionalne zavesti; ne nazadnje se posveti tudi obetom in slabostim virtualnih knjižnic. Manguel razgrinja svojo očaranost nad nenehnim človekovim prizadevanjem, da bi dal življenju in svetu jasno, določno podobo - v tem primeru z urejanjem knjižnic.

Recenzija Bukla

Knjižnice so bile poleti dobro obiskane, saj so nam knjige z njihovih polic krajšale čas počitnic. Seveda pa, kot v svojem delu Knjižnica ponoči ugotavlja Alberto Manguel, sicer bibliofil z več kot trideset tisoč knjigami v svoji privatni zbirki, ki bo v okviru letošnje Vilenice obiskal tudi Slovenijo, drugače pa eruditski pisec knjig o knjigah in branju (prevedeno imamo njegovo Zgodovino branja), knjižnica ni samo skupek knjig. V prevodu letošnje Sovretove nagrajenke Nade Grošelj pred nami zasije enciklopedično poglobljena, hkrati pa tenkočutno humorna študija o drugih življenjih in lastnostih knjižnice, od raznovrstnosti njihovih ureditev, ki so se v njih porajale skozi tisočletja, prek njihovega prostora, ki so ga knjige slej ko prej vedno zapolnile, ne glede na to, koliko ga je bilo, do knjižnice kot sence, saj so knjižnice poleg svoje obrazne, bralcu na prvi pogled dostopne in prijazne plati vedno hkrati imele tudi svojo senčno, prepovedano, pa zato nič manj zaželeno drugo plat. Knjižnica kot svojevrstna zgodovina človeštva.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...