Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako pisati na univerzi

Phyllis Creme, Mary R. Lea
Kako pisati na univerzi
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-241-698-0
Naslov izvirnika Writing at university
Podnaslov izvirnika A guide for students
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Mateja Mahnič
Urejanje Zala Mikeln

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16 cm
410 g
231 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
književnost in jezikoslovje > lingvistika

Založnik o knjigi

Velja splošno mnenje, da pisati preprosto znate ali pa ne znate. Profesorici Phyllis Creme in Mary R. Lea sta nasprotno prepričani, da se pisanja lahko naučite. Njun priročnik je namenjen vsem, ki kdaj čutijo, da imajo težave pri pisanju, predvsem pa študentom, ki se ukvarjajo s pisanjem seminarskih nalog, poročil, magistrskih nalog, doktorskih disertacij ipd.
Obravnavane so vse stopnje pri pripravi naloge: branje priporočene literature, izdelava izpiskov, načrtovanje naloge, uporaba in ustrezno navajanje virov, pisanje naloge, argumentiranje ter urejanje in popravljanje naloge. Poleg praktičnih navodil so predstavljene številne vaje, s katerimi lahko izboljšate svoje pisanje in pridobite samozavest kot pisec.

Recenzija Bukla

Priročnik je v prvi vrsti namenjen vsem dodiplomskim in podiplomskim študentom pri pisanju seminarskih in diplomskih nalog, esejev, doktorskih disertacij ter drugih pisnih obveznosti. V pomoč bo tako tistim, ki jim pisanje ne povzroča težav in bi želeli le kak nasvet, kot onim, ki menijo, da sploh ne znajo pisati. Avtorici namreč izhajata iz stališča, da se z upoštevanjem nasvetov in vajo pisanja lahko nauči vsakdo. Ob razlagi vseh stopenj pisanja besedila (prebiranje predpisanega gradiva, načrtovanje naloge, pisanje, argumentiranje) ponudita še vrsto praktičnih vaj ter svetujeta, kako sploh začeti pisati, prepoznati, kakšen pisec ste in kateri način pisanja je za vas najustreznejši, kako premagati pisateljsko blokado in kar je najpomembneje, kako biti pri pisanju izviren in ne le »papagajski.«

Kristina Sluga, Bukla 93

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...