Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pogovori z Evaldom Flisarjem

Pogovori z Evaldom Flisarjem
9,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6970-49-5
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 14 cm
320 g
223 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
književnost in jezikoslovje
družbene vede
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pogovori o ljubezni in smrti, smislu in nesmislu življenja, vesolju in Bogu, lažeh in resnici, svobodi in nesvobodi, posamezniku in družbi, socialnih omrežjih in medijih, poštenosti in zlorabah, vlogi umetnosti v umirajočem svetu, vzgoji otrok, literarnih uspehih, nebesih in peklu, depresiji,kljubovanju, dvojnosti človeške narave, slovenskem značaju, pa o koncu sveta, politiki, Slovencih in generacijah, potovanjih in mirovanju, zamerah in odpuščanju, terorju politične korektnosti in še o marsičem...

Recenzija Bukla

Znani slovenski pisatelj in dramatik je imel v preteklih letih seveda veliko intervjujev za različne medije, ti pa so zdaj izšli tudi v knjižni obliki kot nekakšna enovita knjiga-intervju, ki jo poznamo tudi kot poseben knjižni žanr. Urednica knjige je opravljene pogovore pred bralce namreč pripeljala v drugačni obliki, kot so bili izvirno izpeljani, saj je vprašanja in odgovore po svojem premisleku sestavila med seboj in jih razporedila ter priredila v nove tematske sklope. Tako je Flisarja in njegove odgovore v zvezi z življenjem ter ustvarjalnostjo postavila v ospredje, avtorje intervjujev, med njimi je tudi spodaj podpisani, pa zapisala pod skupno črto. Posebno pozornost bo najbrž zaslužil sklepni intervju Kako ukrasti medijsko pozornost Vladimirju Putinu, kjer Flisar natančno razloži svoj pogled in kronologijo nedavne obtožbe seksizma, ki je poleti 2016 razburila slovensko (kulturno) javnost. Knjigi je na koncu dodan spisek prevodov pisateljevih del v tuje jezike, ki se trenutno končuje pri številki 160.

Samo Rugelj, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...