Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vojna umetnosti

Premagajte ustvarjalne blokade in izborite svoje notranje bitke
Steven Pressfield
Vojna umetnosti
15,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba V. B. Z.
Zbirka Prestop
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6468-64-0
Naslov izvirnika The War of Art
Podnaslov izvirnika Break Through the Blocks and Win Your Inner Creative Battles
Leto izdaje izvirnika 2002
Prevod Anja Knez

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
130 g
104 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
književnost in jezikoslovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vojna umetnosti prepoznava, napada in ponudi strategijo za zmago nad odporom, silo, ki nam preprečuje, da bi opravili in se posvetili delu, za katerega smo poklicani. Ne govori zgolj o blokadah pri kreativnem delu, čeprav avtor zajema iz lastne, pisateljske izkušnje. Z odporom se soočamo vsi, vsak dan.
Večina od nas ima dve življenji. Življenje, ki ga živimo, in neizživeto življenje v svoji notranjosti. Med obema je odpor.
Odpor ovira naš razvoj in nas dela manjše, kot smo in kot nam je bilo namenjeno. Marsikdo ga ne prepozna ali pa se ne potrudi za zmago. Delo je orožje, ki premaga odpor. Vojna umetnosti je navdihujoča, duhovita, natančno odmerjena brca v zadnjico, ki bo zagotovo spodbudila vsakega potencialnega umetnika, vizionarja ali podjetnika.
Knjiga je v originalu izšla leta 2002 in še vedno zaseda vrhove lestvic branosti in prodajanosti tovrstne literature.

Ameriški pisatelj in scenarist Steven Pressfield se je rodil leta 1943. Na Duke University je diplomiral leta 1965 in nato delal kot pisec reklam, učitelj, natakar, voznik tovornjaka, na naftnih poljih, kot spremljevalec v psihiatrični bolnišnici itd. Vsa prizadevanja, da bi se preživljal kot pisatelj, je opisal v Vojni umetnosti. Prelomni dogodek v njegovem pisateljskem življenju je bil izid romana Legenda o Baggerju Vanceu (1995), po katerem je bil leta 2000 posnet istoimenski film v režiji Roberta Redforda z Willom Smithom in Mattom Damonom v glavnih vlogah. Tej knjigi so sledili zgodovinski romani: Gates of Fire, Tides of War, Virtues of War, The Afghan Campaign, Killing Rommel in The Profession. Pisatelj živi v Los Angelesu.

Recenzija Bukla

Avtor vrste obsežnih zgodovinskih romanov in Legende o Baggerju Vanceu, ki je dočakala tudi hollywoodsko upodobitev, pred tem pa učitelj, natakar, bolnišnični spremljevalec, tovornjakar in delavec na naftnih poljih, je svojo izkušnjo s pisateljskim profesionalizmom in dolgo potjo do njega opisal v knjižici Vojna umetnosti. V središče postavi pisateljev boj z delom; pisanje namreč terja naporno sedenje in brskanje po sebi, predvsem pa spopadanje z različnimi oblikami nezavednega odpora, ki je prirojeno naš, zmotno pa ga pripisujemo okolju. S predgovorom Roberta McKeeja.

Žiga Valetič, Bukla 77

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...