220 stopinj poševno. Kosila v pol ure
Urška FarteljZaložba | Mladinska knjiga |
Leto izdaje | 2024 |
ISBN | 978-961-01-7654-1 |
trda vezava
25,8 x 19,6 cm
960 g
244 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
V najnovejši knjigi je Urška Fartelj, avtorica nadvse priljubljenega kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno, zbrala 105 receptov za kosila, ki za pripravo potrebujejo le pol ure.
Po treh uspešnicah nova knjiga receptov
Prva Urškina knjiga 220 stopinj poševno je nemudoma postala uspešnica ne le v njenem rodnem Prekmurju, vzljubila jo je vsa Slovenija. Po enaki poti je hitro krenila tudi njena druga knjiga, v kateri nam Urška pokaže, kako uživati naravno hrano vse leto. V tretji knjigi je zbrala recepte za jedi, ki se največkrat znajdejo na mizi pri družini Fartelj. V četrti pa je zbrala recepte za vse tiste, ki radi dobro jeste, pa nimate časa ali volje za štedilnikom preživeti več kot pol ure.
105 hitrih, a nič manj okusnih receptov
Vsi vemo, kako pomembno je, da jemo kakovostno, doma pripravljeno hrano. A kaj ko nam rado zmanjka časa. No, z naborom odličnih nasvetov prekanjene kuharice in celo vrsto različnih hitrih receptov, bo stavek: »Pripravite mizo, kosilo bo čez pol ure«, stalnica tudi pri vas doma.
Družina, ki je skupaj, ostane skupaj
Kosila so lahko okusna, zdrava in hitra. V pomoč vam bodo nasveti o zmrzovanju in napotki, kako kakšno stvar pripravimo v naprej. Bogat nabor receptov vključuje slastne priloge, jedi na žlico, testenine, mesne jedi in seveda slaščice. Skratka recepti, ki boso šli v slast tudi najbolj izbirčnim jedcem.
»Hrana, ki jo kuhamo za najdražje, naj bo iskrena, da jo lahko čutimo. Ni treba, da je zahtevna. Zato sem svojo četrto kuharico napisala z mislijo na vse tiste, ki nimajo veliko časa za pripravo kosil.« - Urška Fartelj
Recenzija Bukla
Pred nami je že četrta knjiga poševnih receptov, ki smo jih vzljubili zaradi njihove preprostosti, izbire sezonskih in domačih sestavin ter seveda okusnosti. Urška Fartelj je tokrat zbrala recepte z mislijo na vse tiste, ki za pripravo kosil nimamo veliko časa –vsega skupaj več kot 100 hitrih receptov za malice, jedi na žlico, glavne jedi z mesom, ribami in morskimi sadeži, testenine, rižote, priloge in še kaj, ne pozabi pa niti na kruh in sladice. H kuhi pa vas bodo dodatno motivirale fotografije jedi, ob katerih se vam bodo
nedvomno pocedile sline. Pripravite mizo, kosilo bo čez pol ure!
Sanja Podržaj, Bukla 180-181
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
- Peganska dieta 21 praktičnih načel za izboljšanje zdravja v svetu, polnem zmede o prehrani 25,90 € Dodaj v košarico
- -10% 120 najboljših slovenskih gostiln po izboru www.siol.net 8,91 € 9,90 € Prihrani 0,99 € Dodaj v košarico
- Osrčje tradicije: po poteh kuharskega mojstra Uroša Štefelina Zgornja in Osrednja Gorenjska 44,90 € Dodaj v košarico