Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Babičina kozmetika

Mihaela Pichler Radanov
Babičina kozmetika
25,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-241-773-4
Leto izdaje izvirnika 2013
Fotografije Mihaela Pichler Radanov
Urejanje Špela Fortuna

Tehnične lastnosti
mehka vezava
25 x 20 cm
490 g
175 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt

Založnik o knjigi

Predstavljajte si, da na podstrešju odkrijete lepo poslikano skrinjo, jo odprete – in preplavijo vas vonj po cvetju, zeliščih in začimbah, vonj po čistoči in spomini na stare čase, na mamo, babico, staro teto – tako so dišale njihove obleke, njihove dlani in lica, ko ste nanje pritisnili poljub ...
Nekaj podobnega se vam utegne zgoditi, ko boste odprli knjigo Babičina kozmetika. To ni le knjiga receptov, kako pripraviti domače milo, kopel, piling ali olje za telo; skoznjo diha avtoričina ljubezen do babice, spoštovanje do babičinega znanja in spretnosti ter ljubezen, ki jo lahko drug drugemu izkažemo tudi tako, da si podarimo nekaj, kar smo ustvarili z lastnimi rokami, trudom in predanostjo.
Dragoceni so podatki o koristih in učinkih posameznih zelišč, cvetja in dišav (eteričnih olj) ter kako jih kombinirati, da dosežemo najboljši izdelek. Babičina kozmetika vas kot babičina roka vodi med sestavinami in skozi postopke, pokaže, katere pripomočke, posode in prostore uporabiti, doda nasvete o količini in roku uporabe … skratka, od babice izveste vse, kar je treba, da lahko brez zahtevnih priprav in podrobnega preučevanja strokovne literature preizkusite svoje sposobnosti in dovolite svojim željam in okusu, da se združijo v izdelku, ki bo samo vaš.

Recenzija Bukla

Domača avtorica v lično oblikovanem priročniku razkriva stare in nove recepte za izdelavo različnih mil, krem in pilingov iz naravnih sestavin. Njena mila, ki jih kot hobi za domačo uporabo izdeluje že več kot sedem let, po videzu spominjajo na majhne čokoladne ali vaniljeve tortice, pogosto v obliki vrtnic ali rožic, ki lahko dišijo po cimetu, kakavu, medu in mleku, pa seveda tudi po sivki, žajblju ali borovcih. Zaupa nam več receptov za negovalna in masažna olja, pa tudi za pilinge, ki kožo očistijo in hkrati negujejo in jih enkrat tedensko lahko uporabljamo namesto gela za prhanje. Duša vsake kozmetike pa so eterična olja, močno koncentrirani in hlapljivi izvlečki, pridobljeni iz različnih delov rastlin, zato v zadnjem delu priročnika natančno opiše lastnosti posameznih olj in poda še nekaj idej za darila. Vse preostalo je prepuščeno vaši domišljiji in ustvarjalnosti.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...