Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Neznani svet živali

Kako živali razmišljajo in kaj čutijo
Karsten Brensing
Neznani svet živali
27,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5396-2
Naslov izvirnika Das Mysterium der Tiere
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Petra Piber
Urejanje Mitja Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
540 g
312 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
naravoslovje > biologija
kulinarika, dom in vrt > domače živali
naravoslovje > ekologija
naravoslovje > znanost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ali drži, da si kiti v severnem Atlantiku vsako leto izmislijo nove pesmi in da skupina ork ob zahodni obali Kanade ne žre rib? Da se delfini kličejo po imenih in orke živijo po načelih več kot 700.000 let stare kulture? Da račji mladiči uspešno opravijo preizkuse iz abstraktnega razmišljanja, polži pa prostovoljno obračajo kolo za hrčke? Da psi kaznujejo neiskrenost, vendar znajo sprejeti opravičilo in odpustiti?

Knjiga Neznani svet živali ima na zalogi kopico osupljivih dejstev iz kraljestva živali. Njen avtor sporoča, da živali razvijajo in utrjujejo tisto, kar ljudje imenujemo "kultura". Od šimpanzov, ki jedo s paličicami, do orangutanov, ki se igrajo s spolnimi pripomočki in lastnoročno izdelanimi lutkami – knjiga nas popelje v svet, ki ga v resnici ne poznamo, čeprav ni zelo daleč ali zelo drugačen od človeškega.

o avtorju

Dr. Karsten Brensing je morski biolog in raziskovalec živalskega vedenja. Bil je znanstveni vodja nemškega urada mednarodne organizacije za zaščito kitov in delfinov WDC, je ustanovitelj javnega sklada za pravice živali IRI.

Recenzija Bukla

Knjige, kot so Modrost volkov (Mladinska knjiga), Seks v svetu narave (založba UMco), Skrivno življenje živali (založba Narava), Bonobo in ateist (založba Ciceron) idr., ki so v zadnjih letih izšle tudi pri nas, jasno kaže, da smo priča prenovljenemu zanimanju za naravo, rastline in živali in da te teme privlačijo urednike različnih slovenskih založb. V ta izbor lahko po novem uvrstimo tudi knjigo Neznani svet živali morskega biologa in raziskovalca živalskega vedenja Karstena Brensinga, ki je bil vodja nemškega urada za zaščito kitov, ustanovil pa je tudi javni sklad za pravice živali. Tudi Brensing v svoji občutljivo izpisani ter z mnogimi presenetljivimi dejstvi o živalih bogati knjigi jasno pokaže, da najnovejša znanstvena biološka dognanja jasno dokazujejo, da človek s svojim družbenim, čustvenim in intimnim življenjem v svetu živega še zdaleč ni taka izjema, kot se je mislilo še do nedavnega. Brensing se v svoji knjigi potopi (predvsem, ne pa povsem) v vodni živalski svet, ugotavlja, kako imajo podgane rade zabavo, kako se delfini kličejo po imenih, kako orke pri svojem življenju upoštevajo dolgoletno tradicijo, kako račji mladiči ne razmišljajo zgolj praktično in konkretno, temveč tudi abstraktno, s čimer inteligentno in prepričljivo ruši zid med živalskim svetom in njegovo samozvano krono. Presenetljivo!

Samo Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...