Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pasemski kunci

Tomaž Klinar
Pasemski kunci
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Narava
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6893-15-2
Leto izdaje izvirnika 2012
Urejanje Metka Bartol

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 15 cm
610 g
264 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > domače živali

Povej naprej

Založnik o knjigi

Priročnik Pasemski kunci je prva slovenska publikacija s tega področja po več kot petindvajsetih letih.

Namenjen je gojiteljem in ljubiteljem domačih kuncev. V njem so opisane vse pasme domačih kuncev v Sloveniji in drugih evropskih državah. Poleg opisa, zgodovine, barvne fotografije in predpisov ocenjevanja so pri vsaki pasmi navedene še njene posebnosti in značilnosti, ki kažejo na pestrost in raznovrstnost kunčjih pasem.

V priročniku je dokumentirana tudi zgodovina reje pasemskih kuncev v Sloveniji. Navedene so vrste in oblike razstav, predstavljene so posebnosti ocenjevanja ter postopek selekcije razstavnih in razplodnih živali, vse od kotitve naprej. Opisane so posebnosti in načini prehranjevanja kuncev, njihov razmnoževalni ritem, načini in pogoji gojenja, najpogostejše bolezni in preventivni ukrepi za njihovo preprečevanje.

Publikacija je priporočljiva tako za vrhunske gojitelje in začetnike kot za vse tiste, ki pasemske kunce gojijo iz gospodarskih razlogov.

Recenzija Bukla

Po več kot četrt stoletja smo dobili novo slovensko knjigo o kuncih, katere avtor, Tomaž Klinar ml. s Hrušice, se z gojenem kuncev, fazanov, pasemskih kokoši in golobov ukvarja že vse svoje življenje. V obsežnem in slikovno bogatem priročniku, ki je namenjen tako profesionalnim kot ljubiteljskim gojiteljem kuncev, je natančno opisanih več kot 70 pasem in vse njihove posebnosti. Med velikimi in srednjimi pasmami med drugim srečamo priljubljene ovnače, srebrece, činčile, dunajčane, kalifornijce pa seveda tudi edino avtohtono kunčjo pasmo slovenski kunec, med malimi pasmami so poleg pogostih opisane tudi nekatere zelo redke pasme (separator, brezovec, rus itn.) in take, ki jih v Sloveniji trenutno ne gojijo (kuna, risovec itn.). Zadnja leta je v največjem porastu skupina obarvanih pritlikavcev, ki so svoj prostor našli v številnih stanovanjih in predstavljajo novo skupino hišnih ljubljenčkov. Temeljito delo, ki je zapolnilo vrzel na tem področju.

Renate Rugelj, Bukla 87-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...