Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hygge

Umetnost dobrega življenja po dansko
Meik Wiking
Hygge
16,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3319-6
Naslov izvirnika The little book of hygge
Prevod Neža Kralj

Tehnične lastnosti
trda vezava
18,5 x 13,5 cm
288 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
družina, vzgoja in izobraževanje
osebna rast, duhovnost in ezoterika

O knjigi

Zakaj so nekateri ljudje srečnejši od drugih? Danci veljajo za najsrečnejši narodna svetu. Glavni razlog je njihov način življenja oziroma hygge.
Hygge lahko začutite in takoj prepoznate. Gre za tisti prijetni občutek, ko se nakavču stiskate s svojimi najbližjimi ali za mizo jeste kaj dobrega z najtesnejšimiprijatelji. Skriva se v svežih jasnih jutrih, ko skozi okno prihaja ravno pravasvetloba. A ni omejen samo na bivanje v počitniški hišici, srkanje irske kavena jadrnici in posedanje pred toplim ognjiščem. Lahko ga imamo in smemoga imeti tudi na delovnem mestu. Najboljši čas za izražanje sloga hygge pa jeravno praznični predbožični in božični čas.
Slog hygge spodbuja k polnemu oživljanju in ohranjanju trenutkov.Na slog hygge pa se nihče ne spozna bolje kot Meik Wiking, direktor Inštitutaza srečo v Kobenhavnu, ki že dolga leta proučuje umetnost življenja in uživanjapo dansko. S to čudovito in navdihujočo knjigo vam bom pomagal najtipristno zadovoljstvo, pa naj gre za izbiro pravih svetil in načrtovanje večerje,pripravo nujne opreme za hygge ali celo za slog oblačenja.
Knjiga je že več kot eno leto na lestvici najbolje prodajanih knjigv Veliki Britaniji ter v mnogih od več kot 30 držav, kjer je bila prevedena.

Recenzija Bukla

V zadnjem času pogosto beremo o sreči in srečnem življenju Dancev, pa o vzgoji danskih otrok in kaj jih naredi tako srečne, pa vendar … Ali ni tudi vam v hladnem jesenskem večeru prijetno posedati na kavču, ob prižgani svečki in dobri knjigi, s skodelico vročega kakava, ki ga je pripravil nekdo od vaših najbližjih? Ali se vam kdaj zgodi, da nepričakovano srečate staro prijateljico in ob čaju s slast nimi piškoti padeta v debato, ko izgine svet okoli vaju in se zdi, da se je čas ustavil? In ko vas starši povabijo na praznično kosilo in doma zadiši vse enako kot nekoč, vas pa preplavijo prijetni spomini na varno otroštvo? No, vse to je hygge ali umetnost dobrega življenja. Nežna svet loba sveč (ali drugih svetil), ki ustvarjajo domače vzdušje, prisotnost in pozorno poslušanje bliž njih, sladke pregrehe v dobri družbi, tiha hvaležnost, složnost in umirjenost, varno zavetje v vašem plemenu in uživanje v prijetnih stvareh. Vse to so hygge zapovedi, ki jih je v lično (in hygge!) oblikovanem priročniku zbral in razložil direktor inštituta za srečo iz Københavna. Po prebiranju boste laže poiskali svoj ključ do sreče in sami brez težav ustvarili hygge vzdušje v vašem domu, tudi če ta ni na Danskem :).

Renate Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...