Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Joga uživanja hrane

Opustite diete in dogme ter negujte svoj naravni jaz
Charles Eisenstein
Joga uživanja hrane Novo
19,00 € 19,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-7205-21-3
Naslov izvirnika The yoga of eating
Podnaslov izvirnika Transcending Diets and Dogma to Nourish the Natural Self
Leto izdaje izvirnika 2003
Prevod Nataša Šilec

Založnik o knjigi

Joga uživanja hrane je praktičen in navdihujoč priročnik, ki ponuja izvirne uvide v fizične in duhovne funkcije sladkorja, maščob, mesa in drugih živil. Govori o postenju, dietah, predelavi, volji in globljih načelih skrbi zase. Ta knjiga se obrača na višjo avtoriteto — vaše lastno telo — in pokaže, kako dostopati do njegovih modrosti in jim zaupati.

Knjiga ponuja alternativo: radostno, negujoče prehranjevanje uskladi s pristnimi potrebami telesa in duše. Predstavi povsem nov pristop, pot do zaupanja vase in raziskovanja sebe. Ne pove vam, kaj lahko jeste in česa ne smete. Še več, spodbuja vas, da lahko jeste prav vse, a ljubeče in spoštljivo do sebe in okolja.

»Poslani smo na ta svet, da s svojo energijo oživljamo, polnimo in navdihujemo vse, česar se dotaknemo. Kuhinja pa je naš primarni peskovnik, kjer lahko treniramo to transformacijo, ki je lastna le človeku.« - Sanja Lončar, Skupaj za zdravje človeka in narave, Zazdravje.net, iskalka naravnih rešitev, gradi so-oskrbno ekonomijo

»Hvalevredno je, da o odnosu do hrane razmišljajo in pišejo takšni misleci, kot je Charles Eisenstein, saj s tem pritegnejo k lepšemu odnosu do sebe in do hrane ter do sveta tudi tiste, ki še niso razmišljali v tem duhu. Ne pozabimo: za vse je najbolj primerna hrana, ki jo pripravimo z ljubeznijo.« - Mitja Bitenc, Radha Govinda in Mandala, vodja kuharskih tečajev

Iz knjige

»Joga uživanja hrane prinaša razvijanje boljšega posluha za telo, večje rahločutnosti in zaupanja. Na telo in njegov tek prenehamo gledati kot na sovražnika, ampak raje prisluhnemo sporočilom, ki so zakodirana v lakoto, tek in okus. Medtem ko se učimo zaupati tem sporočilom, odkrivamo tankočutnejše ravni zaznavanja ter globlje doživljamo enost uma in telesa. Joga uživanja hrane užitkov ne žrtvuje; ravno nasprotno, odstira njihove neslutene razsežnosti.«  

O avtorju

Charles Eisenstein je priljubljen predavatelj in pisec predvsem o civilizacijskih temah, zavesti, denarju ter človeški in kulturni evoluciji. Za svoje delo in objave sprejema po večini samo prostovoljne prispevke.

Je avtor več knjižnih uspešnic, mednarodno pozornost uživa od leta 2007, ko je postalo znano njegovo temeljno delo Vzpon človeštva (Ascent of Humanity, 2007). Na univerzi Yale je diplomiral iz matematike in filozofije ter devet let preživel na Tajvanu tudi kot prevajalec iz angleščine v kitajščino. Ima štiri sinove, z družino živi na Rhode Islandu.

Od leta 2023 je svetovalec ameriškega demokratskega predsedniškega kandidata Roberta Kennedyja mlajšega. Življenje je posvetil soustvarjanju bolj čudovitega sveta, za katerega v srcu vemo, da lahko obstaja, kar je tudi naslov ene od njegovih knjig. 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...