Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kako deluje hrana

Kako deluje hrana

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5111-1
Naslov izvirnika How food works
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Samo Kuščer

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 20 cm
950 g
256 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
naravoslovje > biologija
kulinarika, dom in vrt

Povej naprej

Recenzija Bukla

Kaj se v telesu zgodi z različnimi tipi hrane, ko jo zaužijemo? Kakšna je njena pot po telesu, v kaj se presnavlja in kam se nalagajo zaloge ter v kakšni obliki? Kakšne so razlike med svežo in konzervirano hrano, kako svežo shranjevati in na kaj biti pozoren pri tisti, ki smo jo kupili zapakirano? Katere osnovne vrste živil obstajajo in kakšni so njihovi kasnejši fiziološki vplivi telesa nanje? Kako je z različnimi tipi hrane po našem planetu glede na geografske in verske značilnosti? Kako sta povezana hrana in okolje, v katerem nastaja in raste? To je samo nekaj vprašanj, s katerimi lahko opredelimo ključne segmente te fascinantne knjige, bogate z izjemno kreativno infografiko in napolnjene s podatki vseh vrst (izvirni založnik je seveda Dorling Kindersley), ki so nam morda kdaj v procesu šolanja ali kasnejšega izobraževanja prišli na pot, vendar so se sčasoma izgubili v vijugah našega spomina. Vse to dobro organizirano najdete v lepo oblikovani in strokovno podkovani knjigi. Kako deluje hrana je priročnik, ki bo v veliko pomoč vsem tistim, ki se poklicno ali ljubiteljsko ukvarjajo z raznimi dietami, hrano nasploh in njeno pripravo za uživanje.

Samo Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...