Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kis

Pripravimo ga sami
Helmut Graf, Klaus Hagmann
Kis
16,00 € 16,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,48 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-203-442-9
Urejanje Savina Dreu

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
310 g
102 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt

Založnik o knjigi

Spoznamo pripravo kisa, ki je prastara umetnost: industrijsko proizvodnjo, manjšo proizvodnjo na kmetiji, enostavno domačo proizvodnjo. Predstavljene so najpogostejše surovine, pripomočki, postopki, recepti, koristna navodila, napake pri predelavi in njihovo odpravljanje. Zvemo tudi marsikatero zanimivost o uporabi kisa, spoznamo posebne kise (balzamični) in zanimive dodatke, kot so cvetovi in zdravilne rastline.

Recenzija Bukla

Umetnost pripravljanja kisa gotovo sega globoko v človekovo zgodovino. Ker gre za spontani biološki proces, naj bi ga poznali že več kot 10.000 let. Najprej je kis služil kot pijača, potem kot začimba in sredstvo za konzerviranje, kasneje pa so odkrili tudi njegove kozmetične in medicinske koristi. Kadar nas kdo vpraša, iz česa nastane kis, najprej pomislimo na vinski in alkoholni kis, morda še jabolčni, vse drugo je že bolj neznanka. V pričujoči fotografsko zelo bogati knjigi pa so nazorno predstavljeni različni postopki pridobivanja kisa tako za domače količine, kot za industrijsko proizvodnjo, na koncu pa so dodani recepti za jedi s kisom, od solatnih prelivov, marinad, namazov prek osvežilnih napitkov in desertov pa vse do receptov za vlaganje v kis.

Renate Rugelj, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...