Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Adijo, sladkor

Popoln 8-tedenski program za razstrupljanje z recepti
Sarah Wilson
Adijo, sladkor
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3951-5
Naslov izvirnika I quit sugar
Fotografije Marija Ivkovic, Sarah Wilson
Ilustracije Kat Chadwick
Prevod Maja Prevolnik
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
25 x 21,5 cm
870 g
214 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

O knjigi

Popoln vodnik za 8-tedenski program razstrupljanja in kuharska knjiga.

Shujšala sem in moja koža je postala čista. Ko sem opustila sladkor, se mi je izboljšalo tudi zdravje. Znova sem odkrila dobro počutje, energijo in iskrivost, ki sem jih imela kot otrok. Ne verjamem v diete ali v način prehrane, ki nas ne veseli. Ta program in recepti so zasnovani za trajno dobro počutje.

Sarah Wilson je bila zasvojena s sladkorjem in je vsak dan zaužila 25 žličk sladkorja, preden je spoznala, da je to krivec za nihanje razpoloženja in teže, motnje spanca in težave s ščitnico. Vedela je, da mora ukrepati.

Kar se je začelo kot poskus, je kmalu postalo način življenja, zatem pa kampanja opozarjanja na nevarnosti, ki jih za zdravje pomeni sladkor.

Recenzija Bukla

Obstaja veliko različnih prehranskih slogov in diet, ki si med sabo lahko tudi popolnoma nasprotujejo, a prav vse so si enotne v tem, da velike količine sladkorja škodujejo zdravju in dobremu počutju. Tudi simpatična avstralska novinarka in blogerka, avtorica trendovskega priročnika, je na lastni koži občutila odvisnost od sladkorja in njene škodljive posledice, zato je zase in za vse s podobnimi težavami pripravila 8 tedenski razstrupljevalni program, s katerim lahko iz vsakodnevne prehrane postopoma izločimo sladkor. Ker vsi vemo, da se velike spremembe ne zgodijo čez noč, je avtorica prvi teden še dokaj prizanesljiva in svetuje le uvedbo zmanjšanih odmerkov sladkorja, v drugem tednu v prehrano vpeljuje maščobe, ki skupaj z beljakovinami zmanjšajo potrebo po sladkorju, v tretjem tednu že svari o skritih sladkorjih v živilih in črta sladkorje iz prehrane skoraj v celoti. Ja, tudi sveže in suho sadje boste morali vsaj za nekaj časa opustiti, priporoča pa v zameno druge »dobrote«. V drugi polovici programa, ko iz izkušenj ve, da nastopi »sladkorna kriza«, svetuje vztrajanje in kot vsak teden ponudi nekaj slastnih receptov za nadomestilo. Po osmih tednih, ko večino hrepenenje po sladkem mine, pa naj bi se v telesu vzpostavil nov ritem in ravnovesje. Osrednji del knjige prinaša več kot sto receptov za zajtrke, preproste dnevne obroke in pijače, ki vam bodo pomagali to ravnovesje obdržati tudi v nadaljevanju.

Renate Rugelj, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...