Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ajda/Buckwheat

Blanka Vombergar, ... [et al.]
Ajda/Buckwheat
16,00 € 16,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,48 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-203-432-0
Fotografije Tomo Jeseničnik, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 22 cm
600 g
132 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Opisane so lastnosti, pridelava in posebnosti te starodavne poljščine, njena aktualnost in uporabnost. V sliki in besedi je predstavljenih preko 50 receptov za sladice in druge jedi z ajdo. Celotno besedilo knjige je dvojezično: slovensko - angleško. Namenjena je pridelovalcem ajde, ljubiteljem sladic, kulinarike in etnologije, hkrati bo zagotovo zelo lepo darilo prijateljem doma in po svetu.

Recenzija Bukla

Poljščina z več kot osemstoletno prisotnostjo na evropskih tleh je globoko ukoreninjena tudi na slovenski zemlji, saj naj bi bila prvič pisno omenjena že v 15. stoletju. Ajdo sicer uvrščajo med žita, čeprav botanično ne sodi sem in je bolj sorodnica rabarbare, zato spada med dresnovke. Semena navadne ajde so gladka in triroba, svetlosive do srebrne barve. Zadnja leta se tako pri nas kot v tujini širi zanimanje za uporabo ajde, saj zaradi visoke vsebnosti rutina dobro deluje na zdravje. Obujajo se tudi stare izkušnje kmetov o njenem pridelovanju in uporabi. V dvojezičnem (angleško-slovenskem) priročniku je tako zbranih in slikovno lepo opremljenih več kot petdeset slastnih receptov za ajdove jedi, od preprostih žgancev in več različnih vrst kruha in potic prek peciva do drugih ajdovih prigrizkov. Izvirno.

Renate Rugelj, Bukla 101-102

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...