Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Božanski piškoti

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2013
ISBN 978-3-7086-0722-1
Leto izdaje izvirnika 2013
Fotografije Stefan Reichmann, ... [et al.]
Spremna beseda Hanzi Filipič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 21,5 cm
162 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Božič povezujemo z jaslicami, polnočnico, zvezdnatim nebom nad zasneženo pokrajino, praznično okrašeno mizo in z vonjavami iz materine kuhinje ... Bistvo božiča seveda neskončno presega vse to, a nič od tega ne gre zanemariti zlasti o božiču. Tri profesorice Višje šole za gospodarske poklice v Št. Petru v Rožu so zato svoje bogate kulinarične izkušnje - največ jih je iz božičnega časa - prelile v knjigo Božanski piškoti. V njej najdemo ob izredno lepih in nazornih fotografijah desetine receptov za pripravo najrazličnejših piškotov, kroglic, poljubčkov, rulad, kruhkov, rezin, upognjencev, rogljičkov, palčic, srčec in kolačkov. Že ob samem naštevanju teh imen se v človeku zbudi želja, da bi knjigo odprl ter jo preveril v praksi ...

Recenzija Bukla

Višja šola za gospodarske poklice s 105-letno tradicijo v Št. Petru v Rožu na avstrijskem Koroškem je zelo spoštovana pedagoška ustanova, kar je zagotovilo za visoko strokovno raven gradiv, ki nastajajo pod njeno streho. In seveda priporočilo za avtorice te predpraznične »piškotne monografije«, saj vse tri v tej šoli poučujejo prehrano, kuhanje in strežbo, povrhu pa so specializirane še za nekatera druga področja. Natascha Partl, strokovna predstojnica za gastronomijo in prehrano, je tudi avtorica knjige Koroška pohača (2009). Pred miklavžem, božičem in vsemi drugimi domačimi prazniki bodo njihovi natančni in nazorno ilustrirani napotki za pripravo piškotov iz krhkega, skutnega, mrzlega kvašenega in umešanega testa, brizganih piškotov, medenjakov, peciva iz beljaka in z zelišči ter hitrih piškotov in konfektov z nasveti za pečenje in shranjevanje peciva nadvse dobrodošla pomoč.

Iztok Ilich, Bukla 95-96

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...