Založba | Mohorjeva Celovec |
Leto izdaje | 2013 |
ISBN | 978-3-7086-0722-1 |
Leto izdaje izvirnika | 2013 |
Fotografije | Stefan Reichmann, ... [et al.] |
Spremna beseda | Hanzi Filipič |
mehka vezava
21,5 x 21,5 cm
162 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Božič povezujemo z jaslicami, polnočnico, zvezdnatim nebom nad zasneženo pokrajino, praznično okrašeno mizo in z vonjavami iz materine kuhinje ... Bistvo božiča seveda neskončno presega vse to, a nič od tega ne gre zanemariti zlasti o božiču. Tri profesorice Višje šole za gospodarske poklice v Št. Petru v Rožu so zato svoje bogate kulinarične izkušnje - največ jih je iz božičnega časa - prelile v knjigo Božanski piškoti. V njej najdemo ob izredno lepih in nazornih fotografijah desetine receptov za pripravo najrazličnejših piškotov, kroglic, poljubčkov, rulad, kruhkov, rezin, upognjencev, rogljičkov, palčic, srčec in kolačkov. Že ob samem naštevanju teh imen se v človeku zbudi želja, da bi knjigo odprl ter jo preveril v praksi ...
Recenzija Bukla
Višja šola za gospodarske poklice s 105-letno tradicijo v Št. Petru v Rožu na avstrijskem Koroškem je zelo spoštovana pedagoška ustanova, kar je zagotovilo za visoko strokovno raven gradiv, ki nastajajo pod njeno streho. In seveda priporočilo za avtorice te predpraznične »piškotne monografije«, saj vse tri v tej šoli poučujejo prehrano, kuhanje in strežbo, povrhu pa so specializirane še za nekatera druga področja. Natascha Partl, strokovna predstojnica za gastronomijo in prehrano, je tudi avtorica knjige Koroška pohača (2009). Pred miklavžem, božičem in vsemi drugimi domačimi prazniki bodo njihovi natančni in nazorno ilustrirani napotki za pripravo piškotov iz krhkega, skutnega, mrzlega kvašenega in umešanega testa, brizganih piškotov, medenjakov, peciva iz beljaka in z zelišči ter hitrih piškotov in konfektov z nasveti za pečenje in shranjevanje peciva nadvse dobrodošla pomoč.
Iztok Ilich, Bukla 95-96
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
-
Resnice in laži o hrani Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže 19,90 € Dodaj v košarico
-
Kuharske bukve Faksimile s prevodom v sodobno slovenščino in barvno prilogo 31,00 € Dodaj v košarico