Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dobra zdrava hrana

Učna pot od živila do jedi
Helena Mrzlikar
Dobra zdrava hrana
18,00 € 18,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,54 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-203-422-1
Fotografije Petra Kavšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 20 cm
470 g
142 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Nova knjiga avtorice Helene Mrzlikar nas bo vodila po poti kako iz dobrega živila narediti zdrav in uravnotežen obrok za celo družino. Človek potrebuje hrano za izgradnjo telesa in za ohranitev življenja. Hrano sestavljajo različna živila, ki vsebujejo različne hranilne snovi, kot so: ogljikovi hidrati, beljakovine, maščobe, vitamini, minerali in voda ter različne učinkovine, ki varujejo naš obrambni sistem. V knjigi so podrobno predstavljene skupine hranilnih in energijskih snovi, prebava in presnova hrane, skupine živil in postopki priprave hrane. Knjiga je popoln vodnik zdravega prehranjevanja. Primerna je tako za skrbne gospodinje, kakor tudi za novopečene kuharske mojstre. Priporočamo jo tudi kot koristen učbenik za mlade kuharje. Vodilo, ki je bilo rdeča nit pri nastajanju knjige je, prikazati kako sestaviti enostavne, denarnici prijazne uravnotežene obroke za vso družino.

Recenzija Bukla

Vsestransko aktivna domača avtorica, Helena Mrzlikar, ki jo poznamo tudi po priročniku Domača shramba (2012), je med drugim svetovalka za večjo kakovost življenja na dolenjskem podeželju in pobudnica za razvoj turizma na kmetijah. Njen odnos do načrtnega učenja in pridobivanja novih izkušenj se pokaže tudi v zadnjem prehrambnem priročniku, ki je zasnovan kot učna pot od živila do jedi in na začetku pregledno obravnava vse elemente uravnotežene prehrane (vodo, hidrate, maščobe, beljakovine …). Po uvodnem delu, kjer izvemo veliko tudi o osnovnih postopkih priprave hrane, pridejo na vrsto uporabni recepti. Najprej za kruh, testenine in krompir, potem za sadje in zelenjavo, pa za mleko in mlečne izdelke, na koncu še za vse vrste mesa in različna zelišča. Videti je okusno, velja poskusiti!

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...