Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Domača shramba

Helena Mrzlikar
Domača shramba

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-203-416-0
Fotografije Cveto Sonc

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 16 cm
176 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Nasveti v tem priročniku nas seznanjajo z načini in postopki pri pridelavi sadja in zelenjave v kakovostne izdelke.

Poleg uvodnih napotkov in znanj je zbranih kar okoli 140 natančnih receptov za shranke po poglavjih: sokovi, vroče polnjenje sadja (kompoti, želeji, džemi, marmelade, sadni sirupi, sadje z medom, likerji,...), vroče polnjenje zelenjave (od ajvarja, česna, hrena, pese do pečene paprike itn.), vložene mešanice (kot npr. čatniji), naravna predelava sadja (jabolčni in vinski kis, balzamični kis, kisi z okusom,..), naravna predelava zelenjave (kisanje zelja, repe, paprike,..), tradicionalni postopki izdelave olja, kvaše in marinade, domača zaseka, paštete in terine.

Vsi darovi sonca in zemlje naj bi tako s svojo hranilno vrednostjo varovali in krepili telo vse mesece v letu.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...