Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Domače jedi

Domače jedi

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-203-397-2
Leto izdaje izvirnika 2011
Fotografije Cveto Sonc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 15 cm
360 g
176 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zbranih je 140 najboljših receptov slovenskih gospodinjstev. Vse jedi je za knjigo pripravil Andrej Goljat in vsaka je tudi na fotografiji. Knjiga lahko služi kot zapiski maminih, očetovih in babičinih receptov. Vsem nam lahko popestri jedilnike (skupine jedi: juhe, predjedi, enolončnice, mesne jedi, ribe, zelenjavne jedi, solate, krompirjeve jedi, močnate jedi, testenine in sladice).

Recenzija Bukla

Naše babice in mame še znajo pripraviti številne domače jedi, ki so jih mlajše generacije morda že pozabile v svoji želji po moderni, zdravi ali dietni hrani. Golaž, fižolova juha, špinačni polpeti in podobno so takšne jedi, ki so se vendarle kar obdržale, številnih, kot so sarma, jota, obara iz zajca, zaroštan močnik itd., pa razen po imenu mlajše generacije skorajda ne poznamo. V knjigi receptov Domače jedi poleg tovrstnih klasik najdemo številne juhe, predjedi, enolončnice, mesne in zelenjavne jedi, ribe, solate, krompirjeve in močnate jedi, testenine in sladice; nekatere, kot so bile nekoč, druge malo posodobljene, vse pa izvrstne. Skupaj več kot 130 receptov, pos premljenih s fotografijami, poskrbi za vsak okus, prinese v kuhinjo nekaj tradicije, ki jo velja ohraniti in nam da ideje za takrat, ko se naveličamo »mesa in krompirja«.

Klara Jarc, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...