Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Fermentiranje in najboljši shranki

Cosima Bellersen Quirini
Fermentiranje in najboljši shranki
16,00 € 16,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,48 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-203-455-9
Naslov izvirnika Fermentieren
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Ana Inkret

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
380 g
127 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Fermentacija je najbolj naravno in zdravju prijazno kisanje živil. Uživanje tako obdelane hrane izboljša prebavo, obnavlja črevesno floro, je bogata z encimi in povečuje v telesu vsebnost vitaminov. V knjigi boste našli nove ideje za predelavo in trženje: pester izbor receptov za fermentiranje (tudi tradicionalni korejski kimči), presenetile vas bodo variacije receptov za vloženo zelenjavo, omake,...

Recenzija Bukla

Fermentiranje živil je prastara metoda, s katero je bilo prvič mogoče ohraniti in konzervirati veliko prehranskih izdelkov. Na novo odkrito fermentiranje nam omogoča, da s pomočjo kvasovk in bakterij naredimo kislo zelje, kimči, miso, kečap, sir in šunko, zvarimo pivo in spečemo kruh povsem preprosto. Številni domiselni nasveti in recepti ter njihove različice za konzerviranje živil bodo pred prihajajočima poletjem in jesenjo, ko imamo na voljo veliko sezonske zelenjave in sadja, v veliko pomoč vsem, ki si želijo doma preprosto in okusno pripraviti vložene in vkuhane shranke – od znanih in tradicionalnih do sodobnih in nenavadnih, npr. mesa, rib, juh in celih jedi. Priročnik postreže s številnimi fotografijami in razlagami, nasveti ter triki, ki zagotav ljajo brezhiben rezultat tako manj izkušenim kuharjem kot mojstrom.

Sonja Juvan, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...