Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Herbivorij

Z rastlinsko prehrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja
Mateja Tea Dereani
Herbivorij
33,00 € 33,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,99 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni Brezplačna poštnina

Povej naprej

Založba Dereani in družbeniki
Zbirka Matejina veganska kuhinja
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93034-2-9
Leto izdaje izvirnika 2014
Fotografije Miha Črnigoj, Mateja Tea Dereani

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
600 g
180 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

V knjigi je na 170 straneh predstavljeno več kot 70 novih in izvirnih receptov s fotografijami za klasično rastlinsko prehrano in presno prehrano:

• Juhe

• Predjedi in glavne jedi

• Solate

• Sladice

• Kruhi

V uvodnem poglavju je govora o tem, kako se lotiti zdravega načina prehranjevanja in na kaj moramo biti pri tem pozorni. V poglavju zajtrki so recepti za smoothije, ki jih naredimo s slovensko super hrano, ki jo naberemo sami. Predstavljena so tudi recepti, kako si sami pripravimo doma zdravo kavo, naredimo koruzni čips, vaflje....

V poglavju Juhe je govora o tem na kakšen način kuhamo klasične zdrave juhice, kako si pripravimo presne juhe, kakšno vlogo ima česen v našem prehranjevanju....

V poglavju glavnih jedi steče debata tudi o tem ali sploh uporabljati olje pri kuhanju, katero in koliko in kaj o tem pravijo strokovnjaki.

V poglavju o solatah je predstavljeno nekaj nenavadnih solat z različnimi polivkami z oljem ali brez.

Seveda so v knjigi tudi zdrave sladice. Poleg receptov je razloženo, kako delamo lahke presne torte (brez oreščkov), kako naredimo zavitek – pečen in presni brez glutena. Pod sladicami so recepti za tiste, ki ne jedo glutena, za tiste ki ne uživajo nobenega sladkorja ter seveda za tiste, ki jim tudi rastlinske smetane in olja niso po godu.

V poglavju o kruhih steče najprej beseda o mokah. Navedenih je nekaj dobrodošlih nasvetov, kako kupiti in uporabljati brezglutenske moke. Sledi nekaj receptov za različne svetovne kruhe kot so ajdov kruh, pirin kruh, tortilje, hačapuri, belokranjsko pogačo.

Na koncu je dodano poglavje o tem kako najbolje shranjevati, pripraviti in zamrzniti živila, da se ohrani kar največ hranljivih snovi. Poglavje temelji na dognanjih znanstvenikov, ki ji je avtorica strnila na šestih straneh.

Na koncu je navedena vsa uporabljena literatura.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...