Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izdelajmo jogurt, maslo, sir

Barbara Bešter, Darja Mavrin, Tatjana Šubic
Izdelajmo jogurt, maslo, sir
17,00 € 17,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,51 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-203-426-9
Leto izdaje izvirnika 2014
Fotografije Tatjana Šubic, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
520 g
183 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

O knjigi

Izdelava mlečnih izdelkov je vedno bolj priljubljena za domačo rabo in kot dopolnilna dejavnost na kmetijah. V knjigi spoznamo lastnosti mleka, higienske zahteve, napotke za ureditev mlekarske delavnice. Opisana je cela vrsta tehnoloških postopkov (receptov) za izdelavo različnih jogurtov, smetane, masla, svežih sirov, poltrdih in trdih sirov - izbor izdelkov je resnično pester, od najbolj enostavnih do takih, ki zahtevajo nekoliko več znanja, opreme in časa.

Recenzija Bukla

Bi si za zajtrk privoščili kozarec doma pripravljenega kislega mleka, za kosilo ali večerjo pa domači sir na žaru, morda slastno albuminsko skuto? Nič lažjega, pravijo avtorice tega priročnika, ki bralca postopoma, nazorno in ob številnih slikovitih fotografijah vodi od osnov poznavanja kravjega mleka in njegove sestave do primerjav različnih vrst mleka. Vsebina poglavij, ki opisujejo lastnosti mleka, postopke njegove obdelave in pripomočke za izdelavo sirov, skute, smetane in drugih mlečnih dobrot, je urejena zelo pregledno in natančno. Tako se bodo lahko začetniki, pa tudi tisti, ki jim tovrstnega znanja sicer ne manjka, bi ga pa radi obogatili s kako novo skrivnostjo mlekarskih mojstrov, z lahkoto lotili izdelave slastnih mlečnih dobrot.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 100

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...