Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izdelava klobas, salam in želodcev

Stanislav Renčelj
Izdelava klobas, salam in želodcev

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-203-463-4

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
300 g
117 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova praktična knjiga širi primere dobrih praks. Dopolnili boste znanje o izbiri, zamrzovanju, zorenju mesa, pripravi mesnega nadeva, soljenju, rabi vseh začimb in ovitkov. Pomembno je tudi pravilno rezanje, mešanje in mesni sok (lepek). Opisani tehnološki postopki za klobase, salame, želodce in še za nekatere druge zanimive mesnine bodo prispevali k odpravi pomanjkljivosti in napak. Pojasnjena je vloga dimljenja, kot primer spoznamo shemo tipične dimnice z vsemi potrebnimi navodili, kako uravnavamo vlago in temperaturo. Prav tako spoznamo tipičo shemo sušilnice in njeno opremo. Urejeni pogoji sušenja / zorenja namreč prispevajo k zmanjšanju rizičnosti proizvodnje.

„Koliko dkg dobre suhe salame dobimo iz enega kilograma svežega mesnega nadeva?„ - Tudi take praktične odgovore najdete v novi knjigi.

Recenzija Bukla

To nikakor ni priročnik za vegetarijance in vegane, bo pa dragocena zbirka nasvetov in podatkov za ljubitelje mesa. Tradicija izdelovanja suhih mesnin bogati našo kulinarično ponudbo. Še pred pol stoletja je košček klobase za mnoge pomenil praznik v hiši in »ta boljše kosilo«. Knjiga je namen jena vsem, ki želijo dopolniti svoja praktična znanja o pripravi mesa ter izdelovanju klobas, salam in želodcev. Ne glede na to, ali je izdelovanje namenjeno za domačo uporabo ali za trženje, so potrebna ustrezna tehnološka znanja, ki lahko prispevajo k izboljšanju kakovosti suhomesnatih izdelkov. Opisani so npr. pomen kakovosti različnih vrst mesa, poimenovanje suhih mesnin, uporaba začimb, pomen in postopek dimljenja in sušenja, posebnosti med mesninami, shranjevanje suhomesnatih izdelkov. Pri opisih so v pomoč fotografije, ki preprosto vzbujajo tek in željo pa slastnem prigrizku.

Sonja Juvan, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...