Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kaj bo danes za kosilo?

Sveže ideje in domače sestavine
Valentina Smej Novak
Kaj bo danes za kosilo?
29,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Totaliteta
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-92970-5-6
Leto izdaje izvirnika 2013
Fotografije Mateja Jordović Potočnik, Luka Novak, Valentina Smej Novak

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 20,5 cm
1.590 g
360 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je trdo vezana in opremljena z realnimi fotografijami, ima 360 strani in je delo domačih oblikovalcev, tiskarjev, pa tudi natisnjena je na slovenskem papirju. Domače sestavine s svežimi idejami povezuje v preproste, tudi začetnikom dostopne recepte.

Recepti so opremljeni z nasveti in kuharskimi triki, ki nam olajšajo vsakdanjo kuharijo: Kaj skuhati, ko res nimamo časa? In kaj, ko se nam napovejo obiski? Kako iz zelenjave ustvariti presežek? Kako izbirati v ribarnici ali pri mesarju? Kaj pripraviti za hiter prigrizek in kaj za izdatno večerjo? Kakšne so zgodbe jedi?

Natančne razlage in osnove za začetnike,

sveže ideje za kuharske navdušence,

praktični nasveti za kulinarično veselje.

juhe in zelenjavne jedi: od osvežilnih predjedi do nadgrajenih solat
preprosta kosila, ki jih skuhamo, če le odpremo hladilnik in shrambo ali pobrskamo po domači gredici
testenine, ki se skuhajo iz “nič”
tapasi in druge afnarije za popoldanske ali praznične prigrizke
velika riba in male ribe, ki so osnova številnih zdravih obrokov
meso v vseh oblikah, od mletega do zarerbrnic ali izdatnih dušenih pečenk, ki nasitijo veliko družbo
domači čudeži in eksperimenti, od kruha, ki se ne mesi, do tribarvnih kokic
poglavje sladic, ki je še posebej čokoladno.

Vsi recepti so preverjeni, natančno prekuhani in razloženi, s številnimi nazornimi fotografijami.

Recenzija Bukla

Publicistka, založnica, TV voditeljica, filozofinja in mati treh otrok, predvsem pa najbolj simpatična prekmurska kuharica je zmeraj v pogonu. Po uspešni seriji Ljubezen skozi želodec 1 in 2, in Preprosto slovensko, ki ju je ustvarila skupaj z možem Luko, je na pragu letošnjega poletja samostojno pripravila veliki barvni kuharski priročnik, ki staro in mlado znova vabi k vrtenju kuhalnice, sekljanju, rezanju in mešanju. Slastni recepti, tako za dneve, ko nam zmanjkuje časa, kot za tiste, ko si želimo z nevsakdanjimi dobrotami razvajati svojo družino, so opremljeni s slikami, ki kar vlečejo za štedilnik. Natančne razlage so primerne za začetnike, bolj izurjeni kuharski navdušenci pa bodo v knjigi našli veliko svežih idej. Hladne juhe in pisane solate za vroče dni, testenine, riž in tofu v nešteto kombinacijah z zelenjavo in mesom, velike in male ribe, sočni zrezki in pečenke, na koncu pa seveda dišeče in sladke torte, pite in kolači, tako kot to zna in zmore samo Valentina.

Renate Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...